Pereiti į pagrindinį turinį

Nepavykusi amerikiečio žurnalisto išlaisvinimo operacija Jemene kelia klausimų

2014-12-08 13:39 diena.lt inf.
YouTube kadras

Nepavykusi JAV pajėgų įkaito išlaisvinimo Jemene operacija, per kurią žuvo įkaitas amerikietis ir pietų afrikietis, kurį pagrobusi „Al Qaeda“ turėjo paleisti jau kitą dieną, kelia vis daugiau klausimų.

Jungtinės Valstijos pareiškė, kad „visiškai nežinojo“, jog viena Pietų Afrikos Respublikos (PAR) labdaros organizacija susitarė dėl 56 metų mokytojo Pierre'o Korkie (Pjero Korkio) paleidimo kaip ir to, kad jis buvo laikomas viename komplekse su amerikiečių žurnalistu Luke'u Somersu (Liuku Somersu).

Pietų Afrikos Respublikos opozicinė partija „Demokratinis aljansas“ (DA) ragino Pretoriją „susisiekti su Amerikos atstovais ir gerai išsiaiškinti aplinkybes, atvedusias iki pono P.Korkie mirties“.

„Akivaizdu, kad trūko žvalgybinės informacijos, – sakė DA atstovas parlamente Stevensas Mokgalapa naujienų agentūrai AFP. – Kairė nežinojo, ką daro dešinė“.

„Al Qaeda“ kovotojai P.Korkie ir 33 metų L.Somersą nušovė šeštadienį, kai maždaug už 100 metrų nuo komplekso, kuriame laikė įkaitus, pastebėjo gelbėjimo operacijai pasiruošusius JAV komandosus.

P.Korkie ir jo žmona Yolande (Jolande) buvo pagrobti „al Qaeda“ kovotojų 2013 metų gegužę antrame pagal dydį Jemeno Taizo mieste. Šių metų sausį, po ilgų derybų, kurioms vadovavo PAR labdaros organizacija „Gift of the Givers“, Yolande teroristai paleido.

Tačiau P.Kokie, už kurį buvo reikalaujama 3 mln. JAV dolerių išpirkos, nelaisvėje išbuvo dar 11 mėnesių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų