Pereiti į pagrindinį turinį

Nigerijos prezidentas atšaukė apsilankymą pagrobtų mergaičių gimtajame mieste

2014-05-16 11:24
Reuters nuotr.

Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas (Gudlakas Džonatanas) atšaukė numatytą pirmąjį apsilankymą mieste, kur gimė islamistų grupuotės „Boko Haram“ pagrobtos daugiau nei 200 mokyklinio amžiaus mergaičių, penktadienį pranešė prezidentūros atstovai.

„Prezidentas atšaukė vizitą į Čiboką. Iki šio ryto vizitas buvo jo numatytoje darbotvarkėje“, - naujienų agentūrai AFP sakė prezidento atstovas, nenurodęs tokio sprendimo priežasties.

Vietoje vizito į nuošalų Čiboko miestą, esantį šiaurės rytinėje Borno valstijoje, G.Jonathanas vyks tiesiai į Paryžių, kur šeštadienį per saugumo klausimams skirtą susitikimą aptars „Boko Haram“ grėsmę regiono saugumui.

Nigerijos vyriausybė ir ypač G.Jonathanas sulaukė griežtos kritikos dėl savo vangios reakcijos į balandžio 14 dienos incidentą, per kurį islamistų kovotojai iš mokyklos pagrobė 276 mergaites.

Pagrobėjai tebelaiko 223 mergaites, o „Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau (Abubakaras Šekau) šią savaitę paskelbtame vaizdo įraše tvirtino, kad maždaug 130 mergaičių priėmė islamą.

Borno valstija yra penkerius metus trunkančio „Boko Haram“ sukilimo epicentras. Per jį visoje Nigerijoje, kuri yra daugiausiai gyventojų turinti Afrikos valstybė ir didžiausia žemyno ekonomika, jau žuvo tūkstančiai žmonių, o sukilėlių siautėjimas verčia vis rimčiau abejoti, ar šalis pajėgi pati pažaboti smurtą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų