Pereiti į pagrindinį turinį

Per susirėmimus ir gaisrą Odesoje - kelios dešimtys žuvusiųjų (papildyta)

2014-05-02 16:46 diena.lt inf.

Per gaisrą - daug žuvusiųjų

Odesoje degė Profsąjungų rūmai. Unian.net praneša, kad ugnis buvo apėmusi ketvirtą ir penktą penkiaukščio pastato aukštą. Žmonės šoko žemyn per išdaužtus langus. Tuo pačiu metu užsibarikadavę teroristai vis dar šaudo į lauke esančius žmones, rašo portalas 15 min.lt.

Profsąjungų rūmuose žuvo 38 žmonės: 30 jų užtroškę dūmais, 8 žuvo išokę pro langus, gelbėdamiesi nuo liepsnų.

Į medikus pagalbos kreipėsi 50 žmonių, 10 iš jų milicininkai. Gaisrą jau pavyko numalšinti.

Kol kas nežinomos gaisro Profsąjungų rūmuose priežastys. Pirminiais duomenimis, jis galėjo kilti dėl Molotovo kokteilių.

Prorusiški aktyvistai puolė mitinguotojus

Šimtai prorusiškų aktyvistų su lazdomis ir šalmais penktadienį Pietų Ukrainos Odesos uostamiestyje puolė mitingavusius už nacionalinę vienybę, – pastarųjų buvo apie pusantro tūkstančio žmonių, pranešė žurnalistai.

Vienas žmogus mirė nuo šautinių sužalojimų.

„Per susirėmimą buvo naudojami akmenys, Molotovo kokteiliai, sprogstamieji įtaisai..., vienam peršautas dešinysis plautis. Nelaimingasis mirė, greitosios pagalbos mašinai nespėjus atvažiuoti“, – patvirtino Vidaus reikalų ministerija ankstesnį Odesos žiniasklaidos pranešimą, kad vienas mitingo už Ukrainos vienybę dalyvis žuvo.

Milicija įsikišo stengdamasi sutrukdyti smurtui, dėl kurio dešimtys žmonių iš abiejų stovyklų buvo sužeisti. Pasak liudininkų, buvo sužeistas taip pat mažiausiai vienas milicininkas.

Į Odesos centre surengtą mitingą susirinko keli tūkstančiai Ukrainos vienybės šalininkų ir futbolo klubo „Černomorec“ aistruolių.

Jiems sutrukdyti atėjo keli šimtai prorusiškų aktyvistų, įvyko susirėmimas.

Odesoje, kurioje gyvena maždaug milijonas žmonių, iki šiol beveik nebuvo tokių neramumų, kurie krečia Rytų Ukrainą.

Tačiau šis miestas yra netoli sienos su Moldova ir jos separatistiniu Padniestrės regionu, kur nuo trumpo 1992 metų karo yra dislokuotos Rusijos pajėgos.

Vakarų remiama Ukrainos vyriausybė kaltina Rusiją sukilimo jos teritorijoje kurstymu.

Pirmadienį dešimtys prorusiškų banditų su lazdomis, plytomis ir peiliais atakavo proukrainietišką mitingą Donecke Rytų Ukrainoje, buvo sužeista 14 žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų