Pereiti į pagrindinį turinį

Pabėgėlius apspardžiusiai vengrų operatorei – prokuratūros kaltinimai

2016-09-08 11:56
LRT

Prokurorai Vengrijoje pateikė kaltinimus operatorei, kuri praeitais metais prie pietinės sienos su Serbija apspardė nuo policijos bėgančius migrantus.

Scanpix nuotr.

Petra Laszlo buvo atleista iš N1TV televizijos po to, kai virtualioje erdvėje pasklido vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip operatorė įspiria mergaitei ir vaikinui, praneša „Reuters“.

Praeitų metų rugsėjį šimtai migrantų prasiveržė pro policijos užtvaras ir patraukė šalia esančio Segedo miesto link. Operatorė P. Laszlo buvo šalia policijos pareigūnų ir filmavo bėgančius migrantus.

„Filmuodama ji dešinės kojos pėda spyrė jaunam vaikinui į blauzdą, taip pat dešine koja spyrė mergaitei į kelio sritį“, – detaliai aprašomas incidentas prokurorų pareiškime.

Pasak prokurorų, nebuvo įrodymų apie nusikaltimą iš rasistinių paskatų.

Praeitais metais P. Laszlo sakė, kad ji jautė sąžinės graužatį dėl to, kas įvyko.

„Aš esu šokiruota to, ką padariau ir kas buvo padaryta man“, – sakė moteris. – Aš nesu beširdė ar rasistė. Aš esu moteris, mažamečių mama, kuri prarado darbą ir kuri panikos atveju priėmė blogą sprendimą.“

Prokurorai paneigė pernai virtualioje erdvėje pykčio protrūkį sukėlusius kaltinimus, neva P. Laszlo spyrė ir vyrui, kuris nešė mažą vaiką, o dėl to ir pargriuvo. 

„P. Laszlo spyrė vyro, kuris rankose nešė vaiką, link, tačiau smūgis nepasiekė vyro. Vyras su vaiku virto, nes vienas iš policininkų stengėsi jį pagauti ir sulaikyti, bandydamas išsivaduoti, vyras prarado pusiausvyrą“, – ištyrę vaizdo įrašą sakė prokurorai. Tuo tarpu iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad vyras griuvo dėl P. Laszlo pakištos kojos.

Vaizdo įraše matomas vyras – futbolo treneris Osama Abdulas Mohsenas – pasiekė Ispaniją, kur sporto mokykla pasisiūlė surasti jam darbą.

Kaltinimai už šį elgesį P. Laszlo pateikti tuo metu, kai regione ir taip tvyro politinė įtampa dėl migracijos krizės Europoje. Spalio 2 d. Vengrijoje vyks referendumas, kuriame bus sprendžiama, ar pritarti Europos Sąjungos siūlomoms migrantų kvotoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų