Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai: dėl vestuvininkų apšaudymo iš minosvaidžių kalti afganų kariai

2015-01-02 08:11
DMN inf.
Reuters nuotr.

Afganų kariai yra atsakingi už tai, kad minosvaidžio sviediniais buvo apšaudyti vestuvininkai ir žuvo 17 moterų bei vaikų, penktadienį sakė pareigūnai.

Šis trečiadienį vakare per klaidą įvykdytas smūgis užtemdė atsakomybės už saugumą visoje šalyje perėmimą iš NATO pajėgų. Smūgis pietinėje Hilmendo provincijoje buvo suduotas karinės ceremonijos Kabule, kurios metu prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) pasveikino afganų armiją ir policiją perėmus atsakomybę, išvakarėse.

Naujieji metai žymi NATO kovinių operacijų pabaigą ir „mokymo bei palaikymo“ misijos pradžią.

„Kariai paleido minosvaidžio sviedinius į vestuvių ceremoniją, kai kovotojai tame pačiame rajone atakavo vieną armijos patikrinimo postą, – sakė Hilmendo gubernatoriaus pavaduotojas Mohammadas Janas Rasoulyaras (Mohamadas Džanas Rasuljaras). – Afganų armijos kariai, kaltinami minosvaidžio sviedinių paleidimu, buvo nusiųsti į kariškių teismą“.

Keturi kariai, tarp jų – vienas vadas, buvo areštuoti ir nuvežti į provincijos sostinę Laškargą.

Pasak pareigūnų, delegacijai, kuri buvo nusiųsta į neramų Sangino rajoną Hilmande, kur įvyko minimas incidentas, buvo pasakyta, kad į tą vestuvių ceremoniją buvo paleistos mažiausiai dvi raketos iš skirtingų armijos postų.

Kai kurie liudininkai sakė, kad armijos ataką išprovokavo vestuvininkų šventinis šaudymas į orą, kai nuotaka buvo atlydėta į jaunikio namus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų