Pereiti į pagrindinį turinį

Jeruzalėje policija šovė į teroristą, peiliu užpuolusį apsaugininką

2015-10-14 14:03
BNS inf.
AFP nuotr.

Izraelio policija pranešė, kad prie įėjimo į Jeruzalės senamiestį vienas „teroristas“ mėgino peiliu nudurti apsaugininką, tačiau buvo nušautas; kiti žmonės nenukentėjo.

„Teroristas, kuris su peiliu pribėgo prie apsaugininko, lydėjusio vieną šeimą prie Damasko vartų aikštės, buvo neutralizuotas, – sakoma policijos pranešime. – Teroristas negyvas“.

Užpuolikas minimas kaip „mažumos narys“ – taip policininkai vadina arabus, tačiau nenurodoma, ar jis palestinietis, ar Izraelio pilietis.

Palestiniečių surengta virtinė badymų peiliais sukėlė baimingą atmosferą Izraelyje.

Antradienis, kai Jeruzalėje buvo nužudyti trys izraeliečiai, buvo kruviniausia diena šiame mieste per dabartinę neramumų bangą.

Rytų Jeruzalėje – patikros postai

Izraelio pareigūnai trečiadienį įrengė patikros postų palestiniečių kvartaluose aneksuotoje rytinėje Jeruzalėje.

Smurto protrūkis, prasidėjęs spalio 1 dieną, privertė perspėti apie galimą trečiosios palestiniečių intifados, arba sukilimo, grėsmę.

Policijos atstovė sakė, kad tie postai steigiami prie „išvažiavimų iš palestiniečių gyvenviečių ir rajonų Rytų Jeruzalėje“, iš kur yra kilę dauguma pastarųjų užpuolikų.

Išpuolių, per kuriuos aukos dažniausiai būdavo sužalojamos peiliais, banga pakurstė baimę Izraelyje, o antradienį pistoletu ir peiliu ginkluoti užpuolikai nužudė du žmones viename Jeruzalės autobuse.

Trečias izraelietis žuvo antradienį, kai kitas palestinietis nukreipė savo automobilį į pėsčiuosius, o po to smogė praeiviams peiliu.

Visi trys užpuolikai, dalyvavę šiose dviejose atakose, gyveno Rytų Jeruzalėje.

Sprendimas įkurti patikros postus buvo priimtas po to, kai premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) saugumo kabinetas praeitą naktį suteikė įgaliojimus policijai izoliuoti atskirus Jeruzalės rajonus arba įvesti juose komendanto valandą.

Izraelis okupavo Rytų Jeruzalę 1967 metais per Šešių dienų karą, o vėliau aneksavo tą teritoriją, bet to žingsnio tarptautinė bendruomenė niekada nepripažino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų