Pereiti į pagrindinį turinį

S. Udalcovui – 5 metų kalėjimo bausmė už masinių riaušių kurstymą

2014-07-24 19:09
AFP nuotr.

Maskvos teismas ketvirtadienį vienam Rusijos opozicijos lyderių Sergejui Udalcovui ir jo politiniam bendražygiui Leonidui Razvozžajevui skyrė po puspenktų metų kalėjimo bausmę dėl masinių riaušių kurstymo per vieną demonstraciją prieš prezidentą Vladimirą Putiną.

Teisėjas Aleksandras Zamašniukas nurodė, jog S.Udalcovas ir L.Razvozžajevas „ketverių su puse metų“ laisvės atėmimu, bausmę atliekant pataisos kolonijoje, buvo nuteisti „atsižvelgiant į sunkų jų nusikaltimo pobūdį.“

S.Udalcovas, kuris buvo laikomas namų arešte nuo praeitų metų vasario, ir L.Razvozžajevas buvo kaltinami koordinavę protesto akciją, per kurią prasiveržė smurtas. Ši akcija įvyko 2012 metų gegužės 6 dieną, V.Putino prisaikdinimo trečiai kadencijai prezidento poste išvakarėse.

"Udalcovas, Razvozžajevas ... ne kartą tarėsi dėl masinių neramumų organizavimo Rusijos Federacijos teritorijoje", - prieš paskelbdamas verdiktą anksčiau dieną sakė A.Zamašniukas.

Abu aktyvistai neigė organizavę masines riaušes, taip pat kaltinimus dėl planų sukurstyti didelio masto neramumus.

Prokurorai siūlė skirti abiem kaltinamiesiems po aštuonerius metus laisvės atėmimo.

S.Udalcovas buvo vienas iš lyderių per protestus prieš V.Putiną, nuvilnijusius keliuose didžiuosiuose miestuose 2011-2012 metais. Kitas protestų lyderis Aleksejus Navalnas yra laikomas namų arešte; jam taip pat skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė byloje dėl valstybės turto grobstymo.

Kritikai sako, kad V.Putinas patylomis triuškina politinę laisvę tuo metu, kai pasaulio dėmesys nukreiptas į krizę Ukrainoje. Prezidentas neigė naudojantis teismus politiniams tikslams, o šią savaitę tvirtino, kad Rusijoje nesistengiama užgniaužti politinę visuomenę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų