Pereiti į pagrindinį turinį

Per smūgius prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje žuvo mažiausiai 2 tūkst. žmonių

2015-04-23 12:52
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgiai Sirijoje, pradėti prieš septynis mėnesius, nusinešė mažiausiai 2 000 žmonių gyvybes, o didžioji dauguma tų aukų buvo „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai, ketvirtadienį pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

„Mažiausiai 1 922 „Islamo valstybės“ kovotojai, daugiausia užsieniečiai, buvo nukauti per tarptautinės koalicijos reidus ir aviacijos atakas prieš IS pozicijas ir naftos įmones nuo 2014 metų rugsėjo 23 dienos“ Sirijoje, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“.

Smūgiuojama buvo džihadistų pozicijoms centrinėje Homso provincijoje, taip pat šiauriniame Alepe, šiaurės rytinėje Hasakoje ir Deir Ezore, šalies rytinėje dalyje.

Aviacija taip pat atakavo šiaurinę Rakos provinciją, kurios to paties pavadinimo sostinė tapo IS paskelbto kalifato centru.

Tarp žuvusiųjų taip pat yra 90 grupuotės „al Nusra Front“, susijusios su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, kovotojų, dauguma kurių žuvo koalicijai smūgiuojant per jų pozicijas šiaurinėje Sirijoje. Prie žuvusiųjų taip pat priskaičiuotas vienas islamistų sukilėlis, kurį IS laikė nelaisvėje.

Koalicijos aviacijos smūgiai taip pat pareikalavo mažiausiai 66 civilių, įskaitant 10 vaikų, gyvybių, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų