Pereiti į pagrindinį turinį

Per sprogimą name Paryžiaus priemiestyje žuvo šeši žmonės

2014-09-01 08:53
Scanpix nuotr.

Paryžiaus priemiestyje sekmadienį po sprogimo sugriuvus pusei keturių aukštų gyvenamojo namo, žuvo mažiausiai šeši žmonės, tarp jų – 10 metų berniukas ir motina su dviem paaugliais vaikais, pranešė vietos gelbėtojai.

Iš griuvėsių Roni su Bua, esančiame į šiaurės rytus nuo Paryžiaus, dar buvo ištraukti 45 metų moters ir kito suaugusiojo palaikai.

Ugniagesiai griuvėsiuose dar ieško dviejų dingusių žmonių, sakė meras Claude'as Capillonas (Klodas Kapijonas).

„Vis dar yra vilties“, – sakė meras, kuris pabrėžė, kad paieškos ir gebėjimo operacija tęsis.

Kaimynai sakė, jog sprogimas, kuris įvyko maždaug 7 val. (8 val. Lietuvos laiku), buvo toks galingas, kad sudrebino ir už 100 m esančius pastatus.

Pradiniai požymiai rodo, kad tai buvo atsitiktinis dujų sprogimas.

„Mūsų namas judėjo, mes drebėjome iš baimės“, – pasakojo kaimynė Pauline (Polin), kuri pridūrė, jog sprogimas buvo toks garsus, kad „spengė ausyse“.

55 metų Ghislaine Poletto (Gislen Poleto), kuri gyvena maždaug 50 m nuo sugriuvusio pastato, sakė, kad „įšoko į kelnes“ ir nuskubėjo į įvykio vietą, kur drauge su kaimynais jiems pavykę „ištraukti du vaikus“.

Vieną vaiką „apsaugojo čiužinys ir lenta virš galvos, kurie išgelbėjo jam gyvybę“.

Ugniagesiai sakė, kad 11 žmonių per sprogimą buvo sužeisti, keturi iš jų – rimtai. Du sužeisti vaikai yra 10 ir 13 metų.

Paryžiaus ugniagesių departamento vadovas Gaetanas de Raucourt'as (Gaetanas de Rokuras) sakė, jog vis dar yra vilties, kad gyventojai rado „oro kišenių“ tarp medienos ir dulkinų betono nuolaužų, kurių krūva yra kaip vieno aukšto namas.

Kompanija GRDF, kuri tiekia dujas namams, nurodė, kad anksčiau tame rajone nebuvo pranešta apie jokius nuotėkius.

Kaimynė Maryline Yyvon (Marilin Ivon) mano, kad tikrai galėjo sprogti dujos. „Jie kasė po šaligatviu prieš pat tą pastatą“, – sakė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų