Pereiti į pagrindinį turinį

Suomija išsiųs kompiuteriniu sukčiavimu įtariamą rusą

2016-01-08 13:56 diena.lt inf.
Shutterstock nuotr.

Suomijoje apsispręsta dėl ekstradicijos į Jungtines Valstijas Rusijos piliečio, įtariamo kompiuteriniu sukčiavimu, pranešė penktadienį vyriausybė.

„Teisingumo ministerija nusprendė išsiųsti Rusijos pilietį Maksimą Senachą į Jungtines Valstijas teismo procesui“, – nurodoma ministerijos pranešime.

JAV teisėsauga reikalavo M.Senacho ekstradicijos todėl, kad jis įtariamas Minesotos valstijoje kenkėjiška programa įsibrovęs į daugelį serverių pasaulyje ir neteisėtai gaudavęs milijonus dolerių.

M.Senachas buvo sulaikytas rugpjūtį prie Suomijos ir Rusijos sienos, grįžtantis namo į Rusiją po atostogų.

Rusijos užsienio reikalų misterija tada prieštaravo galimai jo ekstradicijai ir pareiškė, kad šis areštas „tėra tik dar vienas neteisėtos JAV pareigūnų praktikos suiminėti Rusijos piliečius kitose šalyse pavyzdys“.

Suomijos teisingumo ministerijos sprendimo negalima užginčyti, nes gruodį Aukščiausiasis teismas patvirtino M.Senacho ekstradiciją.

Suomija, turinti net 1340 kilometrų ilgio bendrą sieną su Rusija, nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos stengiasi palaikyti geros kaimynystės santykius su galingąją kaimyne.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų