Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijoje išduoti leidimai suimti 42 žurnalistus

2016-07-25 08:14 diena.lt inf.

Turkijos pareigūnai išdavė arešto orderius 42 žurnalistams, atliekant tyrimą dėl nepavykusio perversmo, per kurį siekta nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), pirmadienį pranešė televizija.

Nazli Ilicak
Nazli Ilicak / Scanpix nuotr.

Tarp šių asmenų minima iškili žurnalistė Nazli Ilicak (Nazli Ilidžak), 2013 metais atleista iš vyriausybės poziciją palaikančio dienraščio „Sabah“ už kritiką, nukreiptą prieš ministrus, įklimpusius į korupcijos skandalą, nurodė televizijos NTV ir „CNN Turk“.

Kol kas neaišku, ar nors vienas žurnalistas buvo suimtas.

Vyriausybės dėl 2013 metų korupcijos skandalo kaltino Jungtinėse Valstijose gyvenantį dvasininką Fethullah Guleną (Fetchulą Giuleną), kuris taip pat kaltinamas organizavęs pastarąjį perversmą.

Dienraštis „Hurriyet“ nurodė, kad arešto orderiai yra pirmieji, susiję su žiniasklaidos nariais, per valymų bangą po nesėkmingo liepos 15-osios perversmo, buvo išduoti Stambulo kovos su terorizmu prokuroro Irfano Fidano biuro.

Prokuratūra sakė, kad žurnalistų arešto operacija vyksta, bet N. Ilicak nerasta jos namuose Stambule ir galimai atostogauja prie Egėjo jūros.

Provincijų policija įspėta dėl ieįkomos reporterės.

R.T. Erdogano vyriausybė dar prieš perversmą buvo kritikuojama, kad varžo žiniasklaidos laisvę Turkijoje. Tačiau valdžia tuos kaltinimus griežtai neigia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų