Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina: kalbas apie hibridinį karą keičia hibridinės paliaubos

2014-12-02 14:23 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Nuo rugsėjo pradžioje paskelbtų paliaubų Rytų Ukrainoje žuvo daugiau kaip 400 Ukrainos karių, antradienį pranešė Ukrainos ambasadorius NATO Ihoris Dohlovas.

Pasak diplomato, šią situaciją Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas antradienį aptarė kreipdamasis į Briuselyje susirinkusius NATO užsienio reikalų ministrus.

„Apibūdindamas situaciją, ministras panaudojo labai teisingą apibrėžimą: anksčiau diskutavome apie „hibridinį karą“, o dabar turime „hibridines paliaubas“. Per paliaubų laikotarpį nuo rugsėjo 5 dienos įvyko daugybė incidentų, praradome daugiau kaip 400 karių“, - žurnalistams Briuselyje sakė I.Dolhovas.

Jis teigė, kad Ukraina pasiryžusi įgyvendinti Minske sutartas paliaubas, tačiau jų nesilaiko Rusija.

Situaciją Rytų Ukrainoje ministras P.Klimkinas antradienį su NATO užsienio reikalų ministrais aptarė per vaizdo konferenciją.

Šis pokalbis surengtas netrukus po to, kai iš Ukrainos buvo pranešta, jog Kijevas ir Rusijos remiami separatistai sutarė dėl paliaubų prie Donecko oro uosto.

Ukrainos prezidentas siūlo naujojoje vyriausybėje palikti užsienio reikalų ir gynybos ministrus

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pranešė, kad į naujos vyriausybės užsienio reikalų ir gynybos ministrų postus siūlo dabar šias pareigas einančius ministrus Pavlo Klimkiną ir Stepaną Poltoraką.

Vėliau antradienį Aukščiausioji Rada balsuos dėl kandidatų į svarbiausius naujosios vyriausybės postus. Ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas praėjusią savaitę sakė, kad palaikys P.Porošenkos pasirinktus kandidatus vadovauti gynybos ir užsienio reikalų ministerijoms.

Daugiau naujienų