Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos generalinis prokuroras: vyriausybę nuversti ragina radikalios grupuotės

2013-12-20 10:27
Reuters nuotr.

Ukrainos generalinis prokuroras Viktoras Pšonka penktadienį pareiškė, kad su raginimais nuversti šalies vyriausybę yra susiję radikalių grupuočių nariai.

„Tyrimo medžiagos analizė rodo, kad nariai iš radikalių grupuočių, kurios jau ilgą laiką veikia prisidengdamos įvairių visuomeninių organizacijų, įskaitant sporto organizacijų, vardu, yra susiję su įvairiomis provokacijomis ir pažeidimais. (Tos grupuotės) pasižymi stipriu finansavimu, sutelktumu ir ideologiniu darbu, skleidžiant nacionalizmą ir kurstant etninę neapykantą“, – prokuroras sakė parlamentui.

Pasak V.Pšonkos, generalinė prokuratūra tą medžiagą gavo iš Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) ir kad su dalimi jos galės susipažinti įstatymų leidėjai.

Prokuroras nurodė, kad SBU atlieka du tyrimus pagal Baudžiamojo kodekso 109-ąjį straipsnį (veiksmai, susiję su konstitucinės santvarkos priverstiniu pakeitimu arba valdžios užgrobimas).

„Per mitingus (Kijevo centrinėje) Nepriklausomybės aikštėje buvo daug raginimų jėga užimti valdžią. Dėl to SBU tyrėjai pradėjo du tyrimus pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 109-ąjį straipsnį dėl grupės asmenų, vykdančių neteisėtus veiksmus, kuriais siekiama užgrobti valdžią Ukrainoje“, – teigė V.Pšonka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų