Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos kariškiai paliaubų neatšauks

2014-11-13 13:00 diena.lt inf.
Ukrainos separatistai
Ukrainos separatistai / AFP nuotr.

Ukrainos vyriausybės pajėgos neketina atšaukti paliaubų su separatistais, kontroliuojančiais šalies rytinius regionus, ketvirtadienį pareiškė vienas kariškių atstovas.

Tačiau, pasak jo, separatistų pastangos telkti pajėgas savo kontroliuojamose teritorijose rodo, jog prorusiški sukilėliai planuoja naują puolimą konflikte, kuris nusinešė jau per 4 000 žmonių gyvybių.

Du mėnesius galiojančios paliaubos buvo kasdien pažeidinėjamos, o tokių incidentų ypač pagausėjo pastarąją savaitę. Abi konflikto pusės dėl pažeidimų kaltina viena kitą.

„Nėra jokių ketinimų jų (paliaubų) atsisakyti, nepaisant visų ... Rusijos pusės mėginimų sužlugdyti tuos susitarimus“, - žurnalistams sakė atstovas Andrijus Lysenka.

Pasak jo, gyvenamųjų rajonų bombardavimas separatistų kontroliuojamuose Luhansko ir Donecko regionuose suintensyvėjo, o Rusijos ginklų ir karinės technikos srautas į tas teritorijas niekada nebuvo nutrūkęs.

„Negalime prognozuoti, kad (gali prasidėti puolimas), bet turime visuomet būti pasiruošę“, - pabrėžė A.Lysenka, pridūręs, kad armijos rezervo daliniai ruošiami kovos veiksmams, jeigu jų prireiktų.

Kariuomenės atstovas pridūrė, kad per pastarąją parą žuvo keturi Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai.

Daugiau naujienų