Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos karo lėktuvai smogė trijose Sirijos provincijose

2015-09-30 14:08 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Rusijos karo lėktuvai trečiadienį Sirijoje kartu su valdančiojo režimo orlaiviais surengė antskrydžius trijose provincijose, pranešė naujienų agentūrai AFP vienas Sirijos saugumo pareigūnų.

„Rusijos ir Sirijos karo lėktuvai šiandien surengė daug smūgių į teroristų pozicijas Hamos, Homso ir Latakijos provincijose“, – sakė šis šaltinis.

Pasak jo, Homso ir Hamos provincijose smogta į kelis džihadistų objektus, taip pat ir Latakijos provincijoje, kurios didžiąją dalį kontroliuoja valdantysis režimas.

Anksčiau nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ pranešė, kad mažiausiai 27 civiliai gyventojai žuvo ir dar kelios dešimtys buvo sužeisti trečiadienį per režimo pajėgų vykdytą gyvenamųjų rajonų įnirtingą bombardavimą centrinėje Sirijoje.

„Režimo karo lėktuvai surengė reidus Homso provincijos Rastano, Talbisės ir Zafaranijės miestuose“, – pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas). Pasak jo, penki žmonės žuvo Zafaranėje, septyni – Rastano ir 15 Talbisės miestuose.

Tuo tarpu Sirijos saugumo pareigūnas nurodė, kad rusų aviacija smogė į Rastaną ir Talbisę.

Homso provinciją kontroliuoja ir Sirijos režimas, ir „Islamo valstybės“ grupuotė, kuri yra užėmusi garsųjį Palmyros miestą ir didelę teritoriją į rytus nuo jo.

Tačiau nė vienoje iš teritorijų, kurias trijose provincijose esą atakavo Rusijos aviacija, kiek žinoma, nėra „Islamo valstybės“ kovotojų.

Homse atakuotus plotus kontroliuoja daugiausia „al Nusros“ frontas, kuris yra tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Latakijoje bombarduotas teritorijas kontroliuoja koalicija „Užkariavimo armija“, kuriai priklauso ir „al Nusra“.

Hamoje atakuotas vietoves kontroliuoja daugiausia islamistų ir nuosaikiųjų sukilėlių grupės.

Trečiadienį nuožmūs susirėmimai tarp „Islamo valstybės“ džihadistų ir režimo pajėgų vyko Šaero dujų telkinio, kuris yra didžiausias Homso provincijoje, teritorijoje.

„Islamo valstybės“ kovotojai jau daug mėnesių stengiasi užimti šį telkinį, vieną iš paskutinių, kuriuos kontroliuoja režimo pajėgos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų