Pereiti į pagrindinį turinį

Anglijos Plimuto mieste per naujas riaušes yra nukentėjusių policininkų

2024-08-06 10:26
Rasa Strimaitytė, ELTA

Per naujas ultranacionalistų riaušes Pietų Anglijos Plimuto mieste nukentėjo keli policininkai. „Imamės priemonių prieš nusikalstamų ketinimų turinčius asmenis“, – pareiškė policija. Yra sulaikytųjų. Pasak stoties BBC,  suniokotas vienas policijos automobilis.

Scanpix nuotr.

Su riaušininkais susidūrė ir jiems priešiškos demonstracijos dalyviai. Kilo susirėmimai. Stoties „Sky News“ reporteris kalbėjo apie didelį smurtą. Esą sunku sulaikyti priešiškas grupuotes.

Daugelyje Jungtinės Karalystės miestų jau kelias dienas nesiliauja smarkios riaušės, kurias daugiausiai kelia kraštutiniai dešinieji. Iki šiol sulaikyta beveik 400 žmonių.

Šiaurės Airijos regiono vyriausybė dėl šeštadienį vykusių riaušių, per kurias buvo padeginėjamos parduotuvės ir automobiliai, iš vasaros atostogų atšaukė parlamentarus. Britų centrinė vyriausybė kol kas tokio žingsnio nesiima.

Smurtas kai kuriuose Anglijos ir Šiaurės Airijos miestuose ir miesteliuose prasidėjo po to, kai praėjusią savaitę per šokių pamoką Sautporte buvo nužudytos trys mergaitės, o dar aštuoni vaikai ir du suaugusieji buvo sužeisti.

Internete pasklido melaginga informacija, kad užpuolikas buvo prieglobsčio prašytojas musulmonišku vardu. Policija tai neigia. Tai esą Didžiojoje Britanijoje gimęs 17-metis, kurio tėvai kilę iš Ruandos. Nusikaltimo motyvas nėra aiškus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų