Pereiti į pagrindinį turinį

B. Netanyahu: nepaisant tarptautinio spaudimo, veršimės į Rafą

2024-03-14 19:38

Izraelio kariuomenė, pasak ministro pirmininko Benyamino Netanyahu, nepaisant tarptautinių perspėjimų, veršis į Rafos miestą Gazos Ruožo pietuose.

Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / EPA-ELTOS nuotr.

„Daromas tarptautinis spaudimas, kad būtų sutrukdyta mums įžengti į Rafą ir užbaigti darbą“, – sakė jis ketvirtadienį susitikime su kareiviais. B. Netanyahu pabrėžė jau kelis mėnesius atmetąs šį spaudimą ir darysiąs tai toliau.

„Mes įžengsime į Rafą, – patvirtino premjeras, kurį cituoja jo biuras. – Mes užbaigsime „Hamas“ batalionų sunaikinimą“. Tikslas esą yra atkurti saugumą ir pasiekti „visišką Izraelio žmonių ir Izraelio valstybės pergalę“.

Rafoje pasienyje su Egiptu šiuo metu apie 1,5 mln. žmonių glaudžiasi nedidelėje erdvėje ir gyvena labai sunkiomis sąlygomis. Daugelis jų čia pabėgo nuo mūšių kitose palestiniečių teritorijos dalyse. Pagalbos organizacijos įspėja dėl dar daugiau civilių aukų.

Dėl blogos humanitarinės situacijos ir daug civilių žūčių daugelis šalių kritikuoja Izraelio kariuomenės veiksmus Gazos Ruože. Tačiau, Izraelio požiūriu, pergalė prieš „Hamas“ be operacijos Rafoje yra neįmanoma.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų