Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusijoje planuojami didžiuliai protestai prieš A. Lukašenką

2020-09-20 08:04

Baltarusijos opozicija šį sekmadienį vėl rengia masines demonstracijas visoje šalyje prieš autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdžią.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Išplatintame vaizdo įraše opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino baltarusius tęsti kovą už „šalį, kurioje verta gyventi“.

„Kiekvieną savaitę jūs parodote sau ir pasauliui, kad Baltarusijos žmonės yra jėga“, – sakė 38-erių moteris.

Demonstracijos turėtų prasidėti apie 13 val. įvairiuose šalies miestuose. Praėjusį sekmadienį, stebėtojų duomenimis, į gatves išėjo apie 150 tūkst. žmonių.

Šeštadienį eitynėse A. Lukašenkos atsistatydinimo reikalavo moterys, daugiau nei 300 protestavusiųjų buvo sulaikytos, pranešė žmogaus teisių aktyvistų grupė „Pavasaris 96“.

Pastaruoju metu saugumo pajėgos brutaliau susidoroja su taikiais protestuotojais. Savo ruožtu paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas A. Lukašenka ragino griežčiau vaikyti nesankcionuotus protestus.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Opozicijos lyderė S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir yra Lietuvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų