Pereiti į pagrindinį turinį

Bundestago Gynybos komiteto vadovas palinkėjo Ukrainai sėkmės Kursko kryptimi

2024-08-08 18:36

Vokietijos Bundestago Gynybos komiteto vadovas Markusas Faberis nemato problemų dėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduotos vokiškos ginkluotės naudojimo Kursko srities teritorijoje, o Ukrainos kariams linki sėkmės.

Scanpix nuotr.

Politikas tai parašė socialiniame tinkle X, praneša „Ukrinform“.

„Tas, kuris pradeda grobikišką karą prieš kaimyninę šalį, paverčia savo nacionalinę teritoriją karo veiksmų zona. Ukrainos ataka Kursko kryptimi yra visiškai teisėta ir pagrįsta kariniu požiūriu“, – pabrėžė parlamentaras.

Anot jo, tai verčia Rusiją išvesti savo pajėgas iš Rytų Ukrainos.

M. Faberis pažymėjo, kad šia operacija Ukraina įrodo savo veiksnumą. Tai taip pat parodo Rusijos gyventojams, kad grobikiškas jų diktatoriaus karas atsiliepia ir Rusijos piliečiams, o ne tik ukrainiečiams.

„Rusija ir rusai turėtų būti suinteresuoti nutraukti agresijos karą. Lieka tik palinkėti Ukrainos gynėjams sėkmės, taip pat ir prie Kursko. Kuo labiau jiems seksis, tuo greičiau Kremliuje supras, kad Ukrainoje jie nieko neįstengs laimėti. Tai ir tik tai gali pakeisti agresoriaus mąstyseną“, – pabrėžė Gynybos komiteto vadovas.

M. Faberis akcentavo būtinybę perduoti Ukrainai daugiau amunicijos ir artilerijos, taip pat didesnio nuotolio ginklų, pavyzdžiui, vokiškų raketų „Taurus“.

 

Daugiau naujienų