Pereiti į pagrindinį turinį

CŽV direktoriui nustatyta COVID-19

2022-03-31 18:52

JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriui Williamui Burnsui (Viljamui Bernsui) ketvirtadienį nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, pranešė ši tarnyba.

Williamas Burnsas
Williamas Burnsas / SIPA nuotr.

Ši žinia buvo paskelbta kitą dieną po W. Burnso susitikimo su prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

J. Burnsas per susitikimą su valstybės vadovu dėvėjo N-95 standarto apsauginę kaukę ir laikėsi atstumo, nurodė agentūra.

„Jųdviejų bendravimas nelaikomas artimu kontaktu, kaip apibrėžiama CDC (Ligų kontrolės ir prevencijos centrų) rekomendacijose. Direktorius Burnsas žinia apie jo teigiamą testo atsakymą dalijasi dėl skaidrumo“, – sakoma CŽV pranešime.

65 metų J. Burnsas yra atlikęs pirminį vakcinavimo nuo COVID-19 kursą ir gavęs stiprinamąją dozę. Infekcija jam buvo nustatyta atlikus įprastą PGR tyrimą.

Jam pasireiškia lengvi infekcijos simptomai, tad CŽV vadovas planuoja dirbti iš namų, o į biurą grįš, jeigu po penkių dienų izoliacijos jo testo atsakymas bus neigiamas.

79 metų J. Bidenas, vyriausias kada nors JAV prezidento postą užėmęs žmogus, trečiadienį buvo paskiepytas vakcinos nuo COVID-19 stiprinamąja doze.

Nepaisant griežtų saugos priemonių Baltuosiuose rūmuose, keletas su J. Bidenu bendravusių arba jo artimiausios aplinkos žmonių neseniai užsikrėtė koronavirusu, tad išlieka nerimas dėl potencialios grėsmės prezidento sveikatai.

J. Bidenui papildoma stiprinamoji dozė buvo suleista kitą dieną po priežiūros tarnybos sprendimo leisti vartoti ketvirtąją dozę, skiepijant asmenis nuo 50 metų bendrovių „Pfizer/BioNTech“ arba „Moderna“ sukurtais preparatais. Tarnybos taip pat perspėja, kad gali kilti naujas sergamumo pliūpsnis, lemiamas koronaviruso varianto BA.2.