Pereiti į pagrindinį turinį

Danijos premjerę užpuolusiam lenkui skirta keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė

2024-08-07 14:16 diena.lt inf.

Danų ministrę pirmininkę Mette Frederiksen užpuolusiam Lenkijos piliečiui Danijos teismas skyrė keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir nurodė jį deportuoti.

Scanpix nuotr.

„Pripažįstame jus kaltu dėl to, kad sudavėte ministrei pirmininkei smūgį kumščiu į dešinį petį“, – pasibaigus dvi dienas trukusiam teismo procesui 39-erių metų vyrui pareiškė teisėjas Jacobas Scherfigas.

Lenkas, kurio pavardė, Danijos institucijų sprendimu, žiniasklaidoje negali būti skelbiama, buvo sulaikytas iš karto po birželio 7 dienos išpuolio vienoje aikštėje Kopenhagoje.

Penkerius metus Danijoje gyvenęs vyras, atlikęs bausmę, bus deportuotas. Be to, jam taip pat bus uždrausta šešerius metus grįžti į šią Skandinavijos šalį.

Lenkas teisme sakė, kad prisimena susidūręs akis į akį su ministre pirmininke, kurią atpažino, bet teigia neprisimenąs, kad būtų jai smogęs, nes buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Po incidento 46-erių premjerė buvo apžiūrėta medikų. Jai diagnozuotas dešiniojo peties sumušimas bei nedidelė kirčio trauma, pranešė jos biuras.

Vyras anksčiau kelis kartus buvo sulaikytas už vagystes iš parduotuvių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų