Pereiti į pagrindinį turinį

Dar dviejose Charkivo srities gyvenvietėse paskelbta privaloma evakuacija

2024-10-07 21:02

Charkivo srityje privaloma evakuacija paskelbta dar dviejose Borovos teritorinės bendruomenės gyvenvietėse. Taip teigia Charkivo srities karinė administracija.

Scanpix nuotr.

„Atsižvelgiant į tebesitęsiantį apšaudymą ir saugumo situaciją Borovos kaimo gyvenviečių bendruomenėje, būtina nedelsiant evakuoti šių gyvenviečių gyventojus. Rajonų, kuriuose yra šios gyvenvietės, vadovai yra atsakingi už informacijos pateikimą vietos gyventojams apie galimą pavojų jų saugumui. Be to, Borovos vaikų tarnyba nuolat stebi šeimų su vaikais situaciją bendruomenėje“, – sakė Borovos kaimo gyvenvietės karinės administracijos vadovas Oleksandras Tertyšnyj.

Evakuacija bus vykdoma Iziumskės ir Bohuslavkos kaimuose.

Visiems evakuotiesiems bus suteiktas laikinas būstas, taip pat humanitarinė, finansinė, pirminė medicininė ir psichologinė pagalba. Kiekvienam asmeniui bus suteikta pagalba rengiant reikiamus dokumentus.

Kaip buvo pranešta anksčiau, rugpjūčio mėnesį buvo paskelbta privaloma Kupjansko bendruomenės gyventojų evakuacija Charkivo srityje (Kupjanske-Vuzlovyje, Kivšarivkoje ir kairiajame Kupjansko miesto krante).

 

Daugiau naujienų