Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl smurto po Pakistano ekspremjero sulaikymo teisiami 102 asmenys

2023-06-26 21:13 diena.lt inf.

Pakistano kariuomenė pirmadienį pranešė, kad dėl smurto, kilusio po to, kai praėjusį mėnesį buvo sulaikytas buvęs ministras pirmininkas Imranas Khanas (Imranas Chanas), Pakistano kariniuose teismuose teisiama daugiau kaip 100 žmonių, ir pridūrė, kad trys karininkai buvo atleisti iš pareigų.

Scanpix nuotr.

Gegužės 9 dieną Islamabado Aukščiausiajame Teisme dėl kaltinimų kyšininkavimu sulaikius I. Khaną, gatvėse kilo mirtinas smurtas: tūkstančiai šalininkų susirėmė su policija, o kai kurie padegė kariuomenės pastatus.

Po trijų dienų jis buvo paleistas į laisvę, kai Aukščiausiasis Teismas pripažino sulaikymą neteisėtu.

Tačiau nuo to laiko jo partija „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) buvo represuota – tūkstančiai šalininkų suimti, spaudos laisvė suvaržyta, gauta pranešimų apie bauginimo taktiką.

Kariuomenės atstovas spaudai generolas majoras Ahmedas Sharifas Chaudhry (Ahmedas Šarifas Čaudhris) pirmadienį sakė, kad „102 nusikaltėliai teisiami jau įsteigtuose kariniuose teismuose“ dėl išpuolių prieš daugiau kaip 200 kariuomenės objektų.

„Tai buvo didžiulis bjaurus sąmokslas prieš Pakistaną, – sakė A. Sh. Chaudhry žurnalistams netoli Islamabado esančiame Ravalpindyje. – Žmonės buvo kurstomi ir provokuojami prieš kariuomenę.“

Rinkimai turi įvykti iki spalio, o I. Khanas teigė, kad vykstantys susidorojimo veiksmai yra siekis užkirsti kelią populiaraus politiko partijos sėkmei rinkimuose.

Teisių stebėtojai kritikavo tai, kad Pakistanas vykdo neskaidrius karinius teismus prieš civilius gyventojus, o „Amnesty International“ jau anksčiau yra sakiusi, kad dėl šių teismų vyksta daugybė žmogaus teisių pažeidimų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų