Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl ypač mirtino Nipos viruso protrūkio Indijoje uždaromos mokyklos

2023-09-18 11:20 diena.lt inf.

Dėl Nipos viruso protrūkio Indijos valstijoje Keraloje laikinai uždarytos visos švietimo įstaigos, įskaitant mokyklas, universitetus ir mokymo centrus, skelbia „India Today“.

Scanpix nuotr.

Valstijos vyriausybė taip pat paskelbė, kad Beypore uostas irgi sustabdys savo veiklą.

Vyriausybė patvirtino, kad buvo identifikuotas pirmasis žmogus, susirgęs Nipos virusu.

Vyras užsikrėtė rugpjūčio 30 d. Jo sūnus ir svainis bei dar du asmenys, su kuriais jis bendravo ligoninėje, toliau gydomi.

„Kol kas nepranešta apie naujus teigiamus atvejus, o 94 didelės rizikos kontaktų testas buvo neigiamas“, – sakė sveikatos apsaugos ministrė Veena George.

Anot „The Guardian“, Indijos valdžia pradėjo masinius tyrimus, siekdama sustabdyti mirtino viruso, kuris jau nusinešė dviejų žmonių gyvybes, plitimą.

Nipos virusas – retas, bet rimtas šikšnosparnių platinamas virusas, galintis žmonėms sukelti karščiavimą, vėmimą ir kvėpavimo takų infekcijas.

Sunkiais Nipos viruso atvejais gali pasireikšti traukuliai, smegenų uždegimas ir koma.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, viruso mirtingumas yra nuo 40 iki 75 proc. Virusui vakcinos nėra.

Pirmasis Nipos protrūkis buvo užfiksuotas 1998 m., kai virusas išplito tarp Malaizijos ir Singapūro kiaulių augintojų. Virusas pavadintas kaimo, kuriame jis buvo aptiktas, vardu.

Jis gali užkrėsti žmones tiesiogiai per sąlytį su užkrėstų šikšnosparnių ir kiaulių kūno skysčiais, o kai kuriais dokumentais užfiksuoti ir perdavimo tarp žmonių atvejai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų