Pereiti į pagrindinį turinį

„Hamas“: įkaitai grįš karstuose, jei Izraelis ir toliau darys karinį spaudimą

2024-09-03 09:06 diena.lt inf.

Ginkluotas islamistų grupuotės „Hamas“ sparnas pirmadienį pareiškė, kad jei karinis spaudimas tęsis, įkaitai grįš į Izraelį karstuose, ir perspėjo, kad įkaitus saugantiems kovotojams buvo duoti nauji nurodymai, jei artėtų Izraelio kariai.

Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / Scanpix nuotr.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu  „primygtinai reikalauja išlaisvinti kalinius, darydamas karinį spaudimą, o ne sudaryti susitarimą, todėl jie grįš pas savo šeimas karstuose“, – sakoma Ezzedine'o al Qassamo brigadų atstovo Abu Obeidos pareiškime.

„Kalinius saugoti paskirtiems modžahedams buvo duoti nauji nurodymai, kaip su jais elgtis, jei okupanto kariuomenė priartėtų prie jų sulaikymo vietos“, – sakė jis po to, kai B. Netanyahu anksčiau pareiškė, kad „Hamas“ kovotojai šešis įkaitus, kurių kūnai buvo rasti Gazos Ruože, nužudė, šaudydami jiems į pakaušį.

Šešių įkaitų nužudymas, apie kurį Izraelio pareigūnai paskelbė sekmadienį, sukėlė sielvartą Izraelyje ir pyktį ant vyriausybės dėl to, kad ji nesudarė susitarimo, kuris būtų užtikrinęs įkaitų išlaisvinimą.

Palestiniečių kovotojai per spalio 7-osios ataką Izraelyje pagrobė 251 įkaitą, iš kurių apie šimtas vis dar laikomi Gazoje, įskaitant 33, kurie, izraeliečių kariuomenės teigimu, yra žuvę

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų