Pereiti į pagrindinį turinį

Irano prezidentas: „Hezbollah“ negali viena pati pasipriešinti Izraeliui

2024-09-24 12:11 diena.lt inf.

Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas antradienį pareiškė, kad Teherano sąjungininkė „Hezbollah“ negali viena pati pasipriešinti Izraeliui.

Scanpix nuotr.

Toks jo pareiškimas pasirodė kitą dieną po to, kai per daugiausiai aukų nuo 2006-ųjų pareikalavusias Izraelio atakas Libane žuvo beveik 500 žmonių.

„Hezbollah“ negali viena stoti prieš šalį, kurią gina, remia ir aprūpina Vakarų šalys, Europos šalys ir Jungtinės Valstijos“, – sakė M. Pezeshkianas interviu televizijai CNN.

Jis taip pat teigė, kad tarptautinė bendruomenė negali leisti, kad „Libanas taptų dar viena Gaza“, turėdamas galvoje jau beveik metus trunkantį karą Gazos Ruože, apimtame humanitarinės krizės.

Jungtinės Tautos pranešė, kad nuo pirmadienio dėl Izraelio smūgių iš savo namų Libane pabėgo dešimtys tūkstančių žmonių.

„Vakar ir per naktį dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus ir jų skaičius toliau auga“, – žurnalistams Ženevoje antradienį sakė JT pabėgėlių agentūros atstovas Matthew Saltmarshas.

Jis pabrėžė, kad civilių gyventojų aukos yra nepriimtinos.

Izraelis paskelbė smogęs maždaug 1,6 tūkst. vietų Libano pietuose ir rytuose, įskaitant Beirutą, ir nukovęs daug „Hezbollah“ teroristų.

Pirmadienį per Izraelio smūgius žuvo beveik 500 žmonių, teigia Libano sveikatos apsaugos pareigūnai. „Hezbollah“ savo ruožtu į Izraelį leidžia virtines raketų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų