Pereiti į pagrindinį turinį

ISW: Kremlius stengiasi nuslėpti nuo visuomenės planus didinti karines išlaidas

2024-09-30 10:11 diena.lt inf.

Rusijos valdžios institucijos planuoja toliau didinti kitų metų gynybos biudžetą, o Kremliaus pareigūnai stengiasi nukreipti visuomenės dėmesį į planuojamas socialines išlaidas.

Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Scanpix nuotr.

Taip teigia Vašingtone įsikūręs analitinis centras Karo studijų institutas (ISW).

„Pranešama, kad Rusijos vyriausybė 2025 metais planuoja toliau didinti gynybos išlaidas, nors Kremliaus pareigūnai, atrodo, stengiasi pabrėžti planuojamas socialines išlaidas, vengdami diskusijų apie išlaidų gynybai didinimą“, – pažymėjo analitikai.

Tikėtina, kad Kremliaus pareigūnai baiminasi Rusijos gyventojų nuovargio nuo karo ir bando išlaikyti visuomenės paramą karui, akcentuodami Kremliaus dėmesį socialiniams projektams, rašė ISW.

„Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas rugsėjo 24 dieną teigė, kad vyriausybė ketina įvykdyti „visus socialinius įsipareigojimus piliečiams“, ir pabrėžė, kad planuojama skirti lėšų medicininei priežiūrai, pensijoms ir nacionaliniams projektams“, – pridūrė analitikai.

Kaip anksčiau skelbė „Ukrinform“, Rusijos valdžia kitąmet planuoja didinti išlaidas gynybai iki 6,2 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) tebesitęsiančio karo Ukrainoje fone.

Biudžeto projekte nurodoma, kad 2025 metais Rusija ketina padidinti išlaidas gynybai iki 13,2 trilijono rublių (142 mlrd. JAV dolerių), palyginti su 10,4 trilijono rublių, numatytų šiems metams.

Daugiau naujienų