Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelis: laikas susitarti su „Hezbollah“ senka

2024-09-16 12:25 diena.lt inf.

Laikas diplomatiniam sprendimui konflikte tarp Izraelio ir Libano „Hezbollah“ teroristų, pasak Izraelio gynybos ministro Joavo Galanto, senka. Ministras, jo biuro duomenimis, turėdamas omenyje galimą didesnį karą, savo kolegai iš JAV Lloydui Austinui pareiškė: „Kryptis yra aiški“.

Amerikiečių tarpininkas Amosas Hochsteinas, kuris jau daug mėnesių siekia deeskalacijos, vėl lankysis Izraelyje. Pasak žiniasklaidos, jis susitiks su J. Galantu, taip pat su ministru pirmininku Benyaminu Netanyhu. Nuolatinis apšaudymas prie šiaurinės sienos negali tęstis, pareiškė B. Netanyahu, kurį cituoja „Jerusalem Post“.

„Hezbollah“ savo likimą susiejo su islamistine teroro organizacija „Hamas“ Gazos Ruože, per pokalbį telefonu su L. Austinu sakė J. Galantas.

„Hezbollah“ grupuotė nuo Gazos karo pradžios prieš beveik metus apšaudo Izraelį ir yra pasirengusi nutraukti ugnį tik po paliaubų palestiniečių teritorijoje. Izraelis reikalauja, kad „Hezbollah“ pasitrauktų iš pasienio teritorijos, kaip tai numato JT rezoliucija.

Nuo mūšių tarp Izraelio ir „Hezbollah“ pradžios iš pasienio teritorijos abiejose šalyse pabėgo dešimtys tūkstančių žmonių. Izraelis yra įsipareigojęs saugiai grąžinti savo piliečius į jų gyvenamąsias vietas šiaurėje, kaip ir dėti pastangas dėl paliaubų Gazos kare, pabrėžė J. Galantas. Tačiau tikslas lieka sunaikinti „Hamas“ ir „visomis priemonėmis“ grąžinti įkaitus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų