Pereiti į pagrindinį turinį

Iš įžūlaus elgesio auka tapusios C. Dion – viešas atkirtis D. Trumpui

2024-08-12 14:55 diena.lt inf.

Reta liga serganti kanadiečių dainininkė Celine Dion sulaukė akibrokšto iš kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo. Teigiama, kad jis savo rinkiminės kampanijos mitinge neteisėtai naudojo garsųjį kūrinį „My heart will go on“, skambėjusį filme „Titanikas“.

Celine Dion
Celine Dion / Scanpix nuotr.

Kaip skelbia BBC, daina buvo grojama rinkėjams penktadienį, prieš D. Trumpui pasirodant Montanoje vykusio mitingo scenoje.

Į tokį akiplėšišką D. Trumpo veiksmą socialiniuose tinkluose netruko sureaguoti C. Dion komanda.

„Celine Dion vadyba ir jos įrašų kompanijos „Sony Music Entertainment Canada Inc.“ atstovai sužinojo apie neteisėtą vaizdo įrašo, kuriame skambėjo daina „My heart will go on“, naudojimą Donaldo Trumpo/JD Vance kampanijos mitinge Montanoje. Šis naudojimas – neleistinas. Celine Dion nesuteikia teisės tokiam ar panašiam jos atliekamo kūrinio naudojimui“, – rašoma feisbuke.

Į dainininkės komandos išsakytą kritiką D. Trumpas nesureagavo.

Panašiai kandidatas į JAV prezidentus elgiasi ne pirmą kartą. Dėl to, kad jo prezidentinėse kampanijose naudojamos dainos, jau skundėsi ir teisiniu atsaku grasino ne viena muzikos grupė ar atlikėjas.

Pasak BBC, teisiškai JAV politikams ne visada reikia tiesioginio dainininkų leidimo. Jų kampanijos gali įsigyti licencijavimo paketus iš muzikos teisių organizacijų, suteikiančių jiems teisinę prieigą prie daugiau nei 20 milijonų dainų. Tačiau atlikėjai turi teisę pašalinti savo muziką iš šio sąrašo.

Primename, kad liepos pabaigoje sustingusio žmogaus sindromu (SPS) serganti C. Dion dainavo Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Tai buvo pirmasis jos pasirodymas nuo tada, kai 2022-aisiais savo muzikos gerbėjams dainininkė atskleidė diagnozę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Kugelis

Jo putojasi invalide?
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų