Pereiti į pagrindinį turinį

JAV Naujajame Džersyje dėl koronaviruso įvedamas karantinas

2020-03-21 18:42

Naujasis Džersis šeštadienį tapo dar viena JAV valstija, įvedusia karantiną, kuriuo siekiama sustabdyti naujojo koronaviruso plitimą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Gubernatorius Philas Murphy (Filas Merfis) paskelbė, kad atšaukiami visi susibūrimai, o bendrovės, kurios prekiauja ne būtiniausiomis prekėmis, „privalo neribotam laikui uždaryti savo fizines parduotuves“ nuo 21 val. vietos (sekmadienio 3 val. Lietuvos) laiku.

„Nėra lengva imtis tokių veiksmų“, – sakė Ph. Murphy.

Panašių priemonių jau ėmėsi kelios kitos JAV valstijos, įskaitant Kaliforniją, Niujorką, Ilinojų ir Konektikutą.

Ph. Murphy nurodė, kad „būtinos visuomenės sveikatos, saugumo ir socialinės paslaugos liks prieinamos“, atidarytos liks ir maisto prekių parduotuvės, maisto bankai, vaistinės ir degalinės.

Restoranams ir barams bus leista tęsti savo veiklą, jei maistas bus pristatomas į namus arba išsinešti, sakė gubernatorius.

Karantinas jau paveikė apie 30 proc. amerikiečių, įskaitant trijų didžiųjų JAV miestų Niujorko, Los Andželo ir Čikagos gyventojus.

Koronavirusas jau pareikalavo 278 amerikiečių gyvybių, šalyje patvirtinti per 22 tūkst. užsikrėtimo atvejai, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų