Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pakrantę užgriuvęs uraganas „Helene“ nusinešė beveik 100 gyvybių

2024-09-30 09:06 diena.lt inf.

Per uraganą „Helene“ JAV žuvusių žmonių skaičius sekmadienį padidėjo iki 93, o gelbėtojai šalies pietryčiuose toliau stengiasi pasiekti gyventojus, kuriems reikalinga pagalba.

Scanpix nuotr.

Apie 30 žuvusiųjų pranešė viena Šiaurės Karolinos apygarda.

Atsakas į audrą įgijo politinę dimensiją prezidentui Joe Bidenui ir dviem jį pakeisti siekiantiems kandidatams – Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui – paskelbus apie ketinimus netrukus apsilankyti smarkiai nukentėjusiuose rajonuose, kurių kai kurie yra lapkričio rinkimams svarbiose valstijose.

Smarkūs vėjai ir liūtys talžė miestus Floridoje, Džordžijoje, Šiaurės Karolinoje, Pietų Karolinoje ir Tenesyje. Sugriauta namų, užlieta kelių, milijonai vartotojų neturi elektros.

„Girdime apie reikšmingą infrastruktūrinę žalą vandens sistemoms, komunikacijoms, keliams, itin svarbiems transportavimo maršrutams, taip pat keliems namams, kurie tiesiog buvo sugriauti“, – sekmadienį sakė Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (FEMA) administratorė Deanne Criswell.

Per audrą žuvo mažiausiai 93 žmonės: 37 Šiaurės Karolinoje, 25 Pietų Karolinoje, 17 Džordžijoje, 11 Floridoje, du Tenesyje ir vienas Virdžinijoje, rodo pareigūnų pateikti duomenys. Manoma, kad žuvusiųjų skaičius dar didės.

„Turime dar vieną pribloškiantį informacijos atnaujinimą. Dabar yra 30 patvirtintų netekčių“, – sakė Šiaurės Karolinos Bankomo apygardos, kurioje yra turistinis Ašvilio miestas, šerifas Quentinas Milleris.

Įspėjimai dėl potvynių tebegalioja kai kuriose vakarinėse Šiaurės Karolinos dalyse, baiminamasi, kad gali neatlaikyti kelios užtvankos.

Sąlygos nukentėjusiuose rajonuose turėtų pradėti gerėti maždaug antradienį, sakė Nacionalinės meteorologijos tarnybos (NWS) direktorius Kenas Grahamas.

Sekmadienį elektros neturėjo beveik 2,2 mln. vartotojų, rodo tiekimo stebėjimo sistemos „PowerOutage“ duomenys.

JAV Energetikos departamento pareigūnas Mattas Targuagno sakė, kad labai stengiamasi atkurti elektros tiekimą, bet tai bus „sudėtingas, daug dienų truksiantis atsakas“.

Tūkstančiai žmonių dar glaudžiasi laikinose JAV Raudonojo Kryžiaus prieglaudose, sakė organizacijos pareigūnė Jennifer Pipa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų