Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pasikėsinta į D. Trumpą: renginyje – šaudymai, yra aukų

2024-07-14 10:29

Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos renginyje Pensilvanijoje šeštadienio vakarą 18.15 val. vietos laiku (1,15 val. Lietuvos laiku) aidėjo šūviai.

D. Trumpas.
D. Trumpas. / Scanpix nuotr.

Remiantis vaizdo įrašais, buvusiam prezidentui sužalota ausis, matėsi kraujas. Apsaugininkai nuvedė respublikoną nuo scenos.

D. Trumpas vėliau patvirtino, kad jam šūviu sužalota ausis.

„Man pataikė kulka, kuri pervėrė viršutinę mano dešinės ausies dalį“, – rašė jis savo įkurtoje platformoje „Truth Social“.

Žinių agentūros „Bloomberg“ duomenimis, D. Trumpas po kelių valandų buvo išleistas iš ligoninės.

JAV slaptoji tarnyba pareiškė, kad spėjamas šaulys scenos kryptimi paleido kelis šūvius. Jis buvo „neutralizuotas“ ir mirė. Spėjamo šaulio mirtį patvirtino teisėsaugos atstovas.

Slaptoji tarnyba greitai reagavo, D. Trumpas yra saugus, teigiama pranešime. Žuvo vienas renginio žiūrovas, dar du buvo sunkiai sužeisti. Incidentas tiriamas.

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, šūviai į D. Trumpą tiriami kaip „bandymas pasikėsinti“.

Vienas už D. Trumpo sėdėjęs liudininkas stočiai CNN pasakojo, kad žuvęs dalyvis mirė po šūvio į pakaušį, o vienam sunkiai sužalotam asmeniui šauta į ranką.

Vaizdo įrašuose matyti, kai D. Trumpui pradėjus kalbą šalininkams, pasigirsta šūviai. Respublikonas stvėrėsi už ausies.

Slaptosios tarnybos agentai puolė į sceną, kad pridengtų buvusį prezidentą. Palaikomas apsauginių, jis tada paliko sceną. D. Trumpas iškėlė kumštį ir sušuko „Kovokite“.

Jo rėmėjai atsakė „JAV, JAV, JAV“.

D. Trumpo atstovas Stevenas Cheungas sakė, kad 78-erių D. Trumpas jaučiasi „gerai“.

Pats D. Trumpas paskelbtame pareiškime pareiškė, jog „džiaugiasi“, kad kitą savaitę dalyvaus respublikonų partijos suvažiavime Milvokyje Viskonsino valstijoje. Čia jis oficialiai turėtų būti nominuotas kandidatu į prezidentus.

JAV prezidentas Joe Bidenas, pareiškime komentuodamas incidentą, teigė: „Esu dėkingas, girdėdamas, kad jis saugus ir kad jis jaučiais gerai. Meldžiuosi už jį ir jo šeimą ir visus, kurie buvo renginyje. Laukiame daugiau informacijos“. „Nėra vietos tokiam smurtui Amerikoje, pabrėžė J. Bidenas.

Kiek vėliau J. Bidenas sušauktoje spaudos konferencijoje pakartojo savo pareiškimą ir kalbėjo apie „liguistą smurtą“, įvykusi rinkimų kampanijos renginyje. Vieno žurnalisto paklaustas, ar tai buvo bandymas nužudyti D. Trumpą, J. BIdenas sakė: „Turiu nuomonę apie tai, tačiau nepakankamai faktų. Kol kas nekomentuosiu, kol turėsiu pakankamai faktų“.

Pasak prezidento, jis kiek įmanoma greičiau nori asmeniškai pasikalbėti su savo pirmtaku.

„Tikiuosi, kad dar šiandien vakare su juo pasikalbėsiu“, – teigė jis. Prezidentas paskelbė, kad sekmadienio vidudienį grįš į Vašingtoną iš Delavero.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)