Pereiti į pagrindinį turinį

JAV saugumo agentūros: Iranas atsakingas už įsilaužimą į D. Trumpo kampaniją

2024-08-20 11:06 diena.lt inf.

JAV saugumo agentūros pirmadienį pareiškė, kad už neseniai įvykdyto įsilaužimo į respublikonų kandidato Donaldo Trumpo prezidento rinkimų kampaniją slypi Iranas.

Scanpix nuotr.

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuro (ODNI), Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros apsaugos agentūros (CISA) išplatintame pranešime teigiama, kad anksčiau šį mėnesį paskelbtas D. Trumpo kampanijos teiginys, jog ji galėjo tapti Teherano įsilaužimo taikiniu, yra teisingas.

„Pastebėjome vis agresyvesnę Irano veiklą per šį rinkimų ciklą, ypač įtakos operacijas, nukreiptas prieš Amerikos visuomenę, ir kibernetines operacijas, nukreiptas prieš prezidentines kampanijas, – sakoma pranešime. – Tai apima ir neseniai paskelbtą informaciją apie įsilaužimą į buvusio prezidento Trumpo kampaniją, kurį (žvalgybos bendruomenė) priskiria Iranui“.

Tačiau Irano misija Jungtinėse Tautose paneigė šalies vaidmenį įsilaužimo operacijoje ir paragino Vašingtoną pateikti įrodymų.

„Kaip jau anksčiau skelbėme, Irano Islamo Respublika neturi nei ketinimų, nei motyvų kištis į JAV prezidento rinkimus, – teigiama misijos pranešime. – Jei JAV vyriausybė tikrai tiki savo teiginių pagrįstumu, ji turėtų pateikti mums atitinkamus įrodymus (jei tokių yra), į kuriuos mes atitinkamai reaguosime.“

Lapkričio 5 dieną amerikiečiai eis prie balsadėžių, o tiek D. Trumpo, tiek jo varžovės viceprezidentės Kamalos Harris kampanijos teigia pastarosiomis savaitėmis tapusios kibernetinių atakų taikiniais.

Apie tokius išpuolius pranešė ir JAV įsikūrusios technologijų bendrovės.

Pirmadienį JAV žvalgybos bendruomenė pareiškė esanti įsitikinusi, kad Iranas naudojo socialinės inžinerijos ir kitus metodus, siekdamas paveikti abiejų kandidatų į prezidentus rinkimų kampanijas. JAV žvalgyba mano, kad šiais veiksmais siekiama daryti įtaką rinkimų procesui.

Anksčiau šį mėnesį D. Trumpo kampanija pranešė, kad į jos sistemas buvo įsilaužta, ir apkaltino „užsienio šaltinius“ išplatinus vidinius pranešimus ir medžiagą apie kandidatą į viceprezidentus J. D. Vance'ą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų