Pereiti į pagrindinį turinį

Karinėje parodoje Australijoje protestuotojai susirėmė su pareigūnais

2024-09-11 17:06 diena.lt inf.

Australijoje trečiadienį per susirėmimus protestuotojai, nusiteikę prieš karą, padeginėjo šiukšliadėžes ir mėtė arklių mėšlą į policiją.

Scanpix nuotr.

Pareigūnai sulaikė 33 žmones, o miniai išsklaidyti panaudojo ašarines dujas.

Aktyvistai protestavo prieš tris dienas Melburne vykstančią karinę parodą, kurioje demonstruojami ginklai ir technologijos iš viso pasaulio.

Vietos policija, baimindamasi iki 25 tūkst. protestuotojų minios, iš anksto nukreipė išteklius iš regioninių vietovių, todėl tai buvo didžiausia policijos operacija per 20 metų.

Tačiau policija teigė, kad trečiadienį į parodą atvyko tik 1,2 tūkst. protestuotojų, iš kurių daugelis šaukė ant parodos dalyvių, o po to susirėmė su policininkais.

„Viktorijos policija pasibaisėjusi kai kurių protestuotojų, dalyvavusių šį rytą Melburne vykusiame proteste, elgesiu“, – sakoma valstijos policijos pareiškime.

Policija teigė, kad bandydama apsaugoti parodos dalyvius, kurių dalį protestuotojai taip pat užpuolė, buvo apmėtyta buteliais, akmenimis ir arklių mėšlu.

Protestuotojai taip pat apipurškė pareigūnus „skystu dirgikliu, kurio dalis buvo identifikuota kaip rūgštis“, pridūrė policija.

Anot naujienų agentūros AFP žurnalistų, demonstrantai padeginėjo šiukšliadėžes ir medinius padėklus bei sudarė improvizuotą barikadą.

„Gerbiame asmenų teisę teisėtai protestuoti, tačiau netoleruosime tų, kurie pažeidžia įstatymus, elgesio“, – sakė policija.

Aktyvistų grupės, įskaitant „Extinction Rebellion“ ir „Studentai už Palestiną“, susivienijo protestui, kurį, jų teigimu, paskatino sostinės Kanberos pozicija karo Gazos Ruože atžvilgiu.

„Protestuojame norėdami palaikyti visus tuos, kurie žuvo nuo tokių ginklų, kokie demonstruojami suvažiavime“, – laikraščiui „The Age“ sakė atstovė spaudai Jasmine Duff.

Ministras pirmininkas Anthony Albanese'is teigė, kad žmonės turi teisę protestuoti, tačiau nepritarė smurtui.

„Žmonės turi teisę taikiai protestuoti, tačiau ne mėtydami daiktus į policiją parodomas oponavimas gynybos įrangai. Jie turi atlikti savo darbą, o mūsų policijos pareigūnai visada turi būti gerbiami“, – sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų