Pereiti į pagrindinį turinį

Kim Jong Unas Korėjos susivienijimo idėją pavadino beprotiška

2024-10-18 11:41 diena.lt inf.

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas pavadino Pietų Korėją „svetima“ šalimi ir atmetė susivienijimo galimybę.

Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / Scanpix nuotr.

„Mūsų kariuomenė turi suprasti, kad (Pietų Korėja) yra svetima ir akivaizdžiai priešiška šalis“, – penktadienį citavo jį valstybinė žiniasklaida. Į Pietų Korėją vedančių kelių ir geležinkelio linijų susprogdinimas, anot jo, reiškia „pražūtingų santykių su Seulu pabaigą“ ir „visišką beprotiškos susivienijimo idėjos atsisakymą“. Taip Kim Jong Unas kalbėjo savo kariams.

Šiaurės ir Pietų Korėja techniniu požiūriu iki šiol kariauja, nes jų 1950–1953 metais trukęs konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi. 1991 m. susitarime Šiaurės ir Pietų Korėjos ryšiai, turint omenyje galima susivienijimą, apibrėžti kaip „specialūs santykiai“.

Kim Jong Unas sausį pavadino Seulą „priešu Nr. 1“. Šiaurės Korėjos parlamentas, be to, nusprendė panaikinti susivienijimo institucijas.

Šią savaitę Šiaurės Korėja susprogdino kelius ir geležinkelio linijas, vedančias į Pietų Korėją. Pasak Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos, Pietų Korėja nuo šiol konstitucijoje bus vadinama „priešiška“ šalimi.

Anot valstybinės naujienų agentūros KCNA, Kim Jong Unas ketvirtadienį pasirašė „svarbius dokumentus“, kuriuose kalbama apie „Šiaurės karinių veiksmų planus, kaip reaguoti į įvairius situacijos pokyčius“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų