Pereiti į pagrindinį turinį

Kinija sureagavo į situaciją Kursko srityje

2024-08-12 10:30 diena.lt inf.

Kinija atidžiai stebi situaciją Rusijos Kursko srityje ir ragina visas šalis deeskaluoti konfliktą. Tai pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerija, praneša „Ukrinform“.

Scanpix nuotr.

„KLR atkreipė dėmesį į susiklosčiusią situaciją (Kursko srityje)“, – sakoma URM pareiškime.

Jame pabrėžiama, kad Kinijos pozicija Ukrainos klausimu tebėra nuosekli ir aiški.

„Kinija ragina visas šalis laikytis trijų padėties deeskalavimo principų: neplėsti karo veiksmų zonos ribų, susilaikyti nuo eskalacijos, nevykdyti provokacijų“, – sakoma dokumente.

Ministerija pridūrė, jog Kinija ir toliau palaikys ryšius su tarptautine bendruomene ir atliks konstruktyvų vaidmenį, kad „Ukrainos krizė“ (taip Kinijoje vadinamas Rusijos karas prieš Ukrainą) būtų sureguliuota politinėmis priemonėmis.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime neatskleidžiamos „padėties Kursko srityje“ detalės, neužsimenama apie sėkmingą Ukrainos gynybos pajėgų operaciją Rusijos pasienio teritorijoje ir Rusijos valdžios nesugebėjimą apsaugoti savo teritoriją.

Rugpjūčio 6 d. buvo pranešta apie įsiveržimą į Kursko sritį iš Ukrainos teritorijos. Rugpjūčio 7 d. Rusijos socialiniai tinklai skelbė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė kelių srities gyvenviečių kontrolę ir stumiasi į Rusijos teritorijos gilumą.

Šeštadienį Rusijos valdžia pranešė, kad iš Kursko srities pasienio rajonų į saugesnes vietas evakuota daugiau kaip 76 tūkst. gyventojų.

Daugiau naujienų