Pereiti į pagrindinį turinį

Paviešinti vaizdai iš šturmo tabako fabrike, kuriame vergavo ukrainiečių pabėgėliai

2023-01-24 15:22 diena.lt inf.

LNK reportaže rodoma, kaip Ispanijos civilinė gvardija šturmuoja vieną iš tabako fabrikų. Vietovė neatskleidžiama. Čia gauja, įtariama, išnaudojo pabėgėlius iš Ukrainos, versdama juos it vergus gaminti cigaretes.

Stop kadras

Tokių fabrikų – bent trys. Čia kasdien galėjo būti pagaminama per pusę milijono cigarečių pakelių. Dideliu mastu kontrabanda gabenta svetur.

„Valensijos ir Sevilijos provincijose veikia bent trys nelegalūs fabrikai. Jie leido tinklui tiekti cigaretes visoje Ispanijos teritorijoje ir svetur, į kitas Europos šalis“, – kalbėjo Ispanijos civilinės gvardijos atstovė.

Sulaikyti 27 įtariamieji. Konfiskuota dešimt tonų tabako lapų, dar keli milijonai cigarečių pakelių be banderolių. Tabako gaminių vertė – apie 40 mln. eurų. Teisėsauga perėmė ir prabangių automobilių, juvelyrinių dirbinių ir krūvas grynųjų pinigų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak Ispanijos policijos, ukrainiečiai, kurie dėl Rusijos invazijos pabėgo iš tėvynės, į fabrikus buvo sukišti lyg gyvuliai. Dalis pabėgėlių į šalį buvo patekę nelegaliai, tad bijodami, kad jų nerastų, dirbo ir gyveno nežmoniškomis sąlygomis, net negalėjo išeiti iš gamyklos teritorijos, o gaujos vadai maudėsi prabangoje ir, kaip įtariama, plovė pinigus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų