Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kasčiūnas: Rusija perkelia karius iš Kaliningrado į Kurską, Kyjivas – moraliniame pakilime

2024-08-14 12:06 diena.lt inf.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, jog Ukrainai įsiveržus į Kursko sritį, Rusija į regioną permeta dalį karių iš Kaliningrado srities.

Tuo metu Ukrainos pajėgų veiksmus Kursko srityje L. Kasčiūnas vadino „moraliniu pakilimu“.

„Jiems (Rusijai – BNS) reikia daugiau resursų, jie juos bando sutelkti iš kitų krypčių. Viskas labai paprasta, natūralu“, – BNS trečiadienį sakė L. Kasčiūnas.

Ministro nuomone, kariaujančiai šaliai ši ataka turėjo svarbią simbolinę reikšmę.

„Pirmiausia tai moralinis pakilimas, akivaizdu jis labai svarbus. Jis buvo labai reikalingas“, – teigė L. Kasčiūnas.

Ukrainiečių pajėgos į Rusijos Kursko sritį įžengė praėjusį antradienį ir užėmė porą dešimčių gyvenviečių. Tai reikšmingiausia užsienio kariuomenės ataka Rusijos teritorijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Iš Kursko srities pasitraukė daugiau kaip 120 tūkst. žmonių, o Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis pirmadienį pranešė, kad ukrainiečių kariai dabar kontroliuoja apie tūkstantį kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos ir tęsia puolamąsias operacijas.

Tuo metu naujienų agentūros AFP atlikta JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) pateiktų duomenų analizė rodo, kad Ukraina pirmadienį kontroliavo mažiausiai 800 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos Kursko srityje.

Daugiau naujienų