Pereiti į pagrindinį turinį

Migrantų medžioklės sezonas Rusijoje: mobilizuoja tūkstančius

2024-08-30 14:36 diena.lt inf.

Prieš kurį laiką dosniai rusiškais pasais apdalinti, dabar gaudomi Rusijos miestų gatvėse ir tūkstančiais mobilizuojami į armiją, rašo Kasparov.ru.

Scanpix nuotr.

Rusijoje gyvena ir dirba nenusakomas migrantų skaičius. Įvairiai duomenimis, jų gali būti keli milijonai. Dauguma jų – vyrai, atvykę iš Vidurio Azijos šalių. Kai buvo paskelbta apie rusiškų pasų išdavimą užsideklaravusiems migrantams, daugybė jų pasinaudojo šia teise, tikėdamiesi geresnių gyvenimo ir darbo sąlygų. Vietoje to, policija (dabar jau buvusius) migrantus tūkstančiais „semia“ gatvėse ir „primena“, kad pagal Rusijos įstatymus, jie yra šaukiamojo amžiaus.

Sverdlovsko srities pareigūnai pasigyrė, kad pastaruoju metu sugavo apie 1000 potencialių šauktinių. Pavyzdžiui, reido per srities parduotuvių sandėlius, patikrino 352 migrantų dokumentus ir 25 iš jų pasiuntė tiesiai į karinius komisariatus.

Policininkai šioje medžioklėje ne vieni – jiems talkina saugumiečiai iš FSB, „Rosgvardija“ ir Tyrimų komiteto agentai.

Birželio mėnesį Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Aleksandras Bastrykinas pasigyrė, kad pareigūnai iš viso pagavo 30 tūkst. šaukiamojo amžiaus migrantų. 10 tūkst. iš jų išsiųsti į frontą.

Opozicinė Rusijos žiniasklaida ne kartą rašė apie tai, kad migrantai kartais priviliojami į Rusiją darbo pažadais, bet vietoje to siunčiami kariauti. Pavyzdžiui, apgaulės būdu mobilizuotų Indijos piliečių skaičius artėja prie šimto ir tai tapo tokia opia problema, kad buvo iškelta atskiru klausimu Indijos premjero Narendros Modžio vizito Maskvoje metu.

Daugiau naujienų