Pereiti į pagrindinį turinį

Migrantų stovykloje Bosnijoje ir Hercegovinoje kilo gaisras

2020-12-23 22:56

Trečiadienį Bosnijoje ir Hercegovinoje esančioje migrantų stovykloje netrukus po jos uždarymo dėl prastų sąlygų kilo gaisras, kuris pagilino krizę šalyje dėl tūkstančių migrantų apgyvendinimo žiemos laikotarpiu.

Scanpix nuotr.

Buvę stovyklos gyventojai iš toli stebėjo gaisrą, nes Jungtinių Tautų (JT) migracijos agentūra jau anksčiau trečiadienį pradėjo juos iškeldinti dėl tinkamų šildymo sistemų, elektros tiekimo trūkumo ir kitų būtinųjų poreikių nepatenkinimo.

Per gaisrą žmonės nenukentėjo, tačiau stovyklos infrastruktūra buvo sunaikinta, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Ale‘as Siljdedičius.

Policija mano, kad gaisrą sukėlė buvę stovyklos, esančios šalia Lipos kaimo šalies šiaurės vakaruose, gyventojai.

Pareigūnai šiuo metu nesutaria dėl to, kur reikėtų apgyvendinti apie 3 000 migrantų, esančių šioje teritorijoje, iš kurios dalis jų bando patekti į kaimyninę ES narę Kroatiją.

Lipos stovykla buvo pastatyta balandį, tačiau ji buvo tik laikinas migrantų apgyvendinimo problemos sprendimas, o humanitarinės organizacijos perspėjo, kad stovykla nėra parengta gyvenimui žiemą.

„Dėl kelių daugiausia politinių priežasčių, stovykla nebuvo prijungta prie pagrindinio vandens ar elektros tiekimo ir nebuvo parengta žiemai. Dabar, po šio gaisro, niekada ir nebus“, – sakė Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) misijos Bosnijoje ir Hercegovinoje vadovas Peteris van der Auweraertas.

„Tai yra košmaras.Šie žmonės turėtų būti viduje, šiltomis sąlygomis, kaip ir visa likusi Europa šiuo švenčių laikotarpiu“, – pridūrė jis.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų