Pereiti į pagrindinį turinį

O. Syrskis: per šešias dienas Pokrovsko kryptimi priešas nepasistūmėjo nė per metrą

2024-09-06 09:10 diena.lt inf.

Per pastarąsias šešias dienas priešai nė metro nepažengė į priekį Pokrovsko kryptim, išskirtiniame interviu CNN sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis.

Ukrainos kariuomenės nuotr.

„Kitaip tariant, mūsų strategija veikia“, – pridūrė jis. „Mes atėmėme jų gebėjimą manevruoti ir dislokuoti sustiprinimo pajėgas iš kitų krypčių (...) šis susilpnėjimas tikrai jaučiamas ir kitose kryptyse. Pastebime, kad sumažėjo apšaudymo iš artilerijos ir puolimo intensyvumas“, – sakė Ukrainos vyriausiasis vadas.

„Prieš netikėtą Kyjivo įsiveržimą per sieną Rusija planavo pradėti naują Ukrainos puolimą iš Kursko srities“, – sakė Ukrainos generolas. Operaciją Kursko srityje jis laiko sėkminga. „Tai sumažino priešų puolimo grėsmę. Neleidome jiems veikti. Perkėlėme kovas į priešų teritoriją, kad jie pajustų, ką mes juntame kiekvieną dieną“, – pridūrė O. Syrskis.

Jis išdėstė pagrindinius operacijos tikslus: neleisti Rusijai panaudoti Kursko kaip naujo puolimo starto, nukreipti Maskvos pajėgas iš kitų teritorijų, sukurti saugumo zoną ir užkirsti kelią civilių objektų apšaudymui per sieną, paimti karo belaisvius ir sustiprinti Ukrainos karių bei visos tautos moralę.

Pasak O. Syrskio, Maskva permetė į Kurską dešimtis tūkstančių kareivių, įskaitant kai kuriuos geriausius desantininkų dalinius.

O. Syrskis pripažino, kad Ukraina patiria didžiulį spaudimą rajone aplink Pokrovską – strateginį miestą, jau kelias savaites esantį karo Rytų Ukrainoje epicentre, tačiau dabar Ukrainos  kariuomenei ten pavyko sustabdyti Rusijos veržimąsi.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos pajėgų operacija Rusijos Kursko srityje prasidėjo rugpjūčio 6 dieną. Mėnesio pabaigoje Ukrainos pajėgos kontroliavo 100 gyvenviečių ir paėmė į nelaisvę maždaug 600 Rusijos kareivių.

Daugiau naujienų