Pereiti į pagrindinį turinį

Penktoji COVID-19 banga Prancūzijoje: virusas plinta „žaibišku“ greičiu

2021-11-21 18:56

Prancūzijos vyriausybė sekmadienį pranešė, kad šaliai susiduriant su penktąja COVID-19 banga grėsmingai daugėja koronaviruso atvejų, mat per pastarąją savaitę kasdien nustatomų naujų infekcijos atvejų skaičius beveik padvigubėjo.

Scanpix nuotr.

Sveikatos priežiūros institucijos skaičiuoja, kad Prancūzijoje septynių dienų naujų atvejų vidurkis šeštadienį pasiekė 17 153, t. y. 81 proc. daugiau nei prieš savaitę (9 458).

Naujausias septynių dienų prieaugis yra tris kartus didesnis už vidutinį atvejų, užregistruotų per ankstesnes tris savaites, prieaugį. Tai rodo, kad naujų atvejų skaičius auga eksponentiškai.

Kol kas infekcijų šuolis nesukėlė masinio pacientų antplūdžio ligoninėse. Valdžios institucijos sąlyginai nedidelį užimtų intensyvios terapijos lovų skaičių aiškina tuo, kad jau daug Prancūzijos gyventojų pasiskiepijo. Tai savo ruožtu rodo, kad vakcinos veiksmingai apsaugo nuo pavojingiausių COVID-19 formų.

Šeštadienį šalies ligoninėse buvo 7 974 koronavirusu užsikrėtę pacientai, iš jų 1 333 buvo paguldyti intensyvios terapijos skyriuose.

Vyriausybė teigia, kad pandemiją padeda valdyti ir tai, kad Prancūzija anksčiau nei kitos šalys įvedė daugelyje vietų reikalaujamą sveikatos pasą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų