Quantcast

Po moters išžaginimo ir nužudymo Seule susirūpinta dėl stebėjimo kamerų stygiaus

  • Teksto dydis:

Seulo meras trečiadienį pažadėjo padidinti stebėjimo kamerų skaičių miesto parkuose po to, kai praėjusią savaitę judriame pėsčiųjų take buvo žiauriai išprievartauta ir nužudyta mokytoja.

Policija įtariamąjį, kuris trečiadienį buvo įvardytas kaip Choi Yun-jongas (Čoi Junčenas), apkaltino atsitiktinai pasirinkus auką ir pasislėpus ant tako atkarpos Seulo Sillimo rajone, kuri, kaip jis žinojo, nebuvo stebima kamerų. Jis įtariamas sumušęs ir išprievartavęs moterį, kuri vėliau nuo patirtų sužalojimų mirė.

Šis nusikaltimas sukrėtė Pietų Korėją ir sukėlė pasipiktinimo kupinus raginimus atsistatydinti rajono tarybos nariui, kuris praėjusiais metais per socialinio tinklo „YouTube“ paskelbė mažinantis vadinamąjį rajono moterų saugumo biudžetą.

„Nusikaltimas buvo kruopščiai suplanuotas, jis bandė viešoje vietoje išprievartauti atsitiktinę moterį ir sukėlė jos mirtį“, – sakė policija apie įtariamąjį, anot naujienų agentūros „Yonhap“.

Pietų Korėjoje įtariamųjų tapatybė paprastai neskelbiama, tačiau trečiadienį policija pranešė, kad nusprendė paviešinti vyro tapatybę „atsižvelgdama į visuomenės interesus, pavyzdžiui, žmonių nerimą dėl pasikartojančių nusikaltimų“, teigė „Yonhap“.

Auka, kuri buvo įvardyta tik kaip į ketvirtą dešimtį metų įkopusi pradinės mokyklos mokytoja, buvo sunkiai sužeista ir po dviejų dienų ligoninėje mirė, pridūrė „Yonhap“.

Trečiadienį Seulo meras Oh Se-hoonas (O Sehunas) pareiškė, kad miestas padidins stebėjimo kamerų skaičių sostinės parkuose ir pėsčiųjų takuose, kad sumažintų aklųjų zonų skaičių.

„Seulas garsėjo kaip miestas, kuriame moterys galėjo jaustis saugios vaikščiodamos vienos, – sakė jis. – Jei ir toliau bus vykdomi beatodairiški nusikaltimai, Seulo, kaip saugaus miesto, įvaizdis gali būti sugadintas.“

Pietų Korėja iš esmės yra labai saugi šalis, kurioje, remiantis oficialiais statistiniais duomenimis, 2021 metais 100 tūkst. gyventojų teko 1,3 žmogžudystės.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis šalyje įvyko nemažai plačiai nuskambėjusių smurtinių nusikaltimų, įskaitant du masinius užpuolimus peiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Visur jos gali buti tos kameros ir jų nebijo tie ,kurie nieko blogo nedaro .Policijos pareigūnų trūksta,todėl kamerų turi būti ir aplinka namus ir laiptinėse.Nematau nieko blogo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių