Pereiti į pagrindinį turinį

Per raketų smūgį Odesoje žuvo du žmonės, apšaudytas ir Pokrovskas

2024-09-15 16:55 diena.lt inf.

Per Rusijos raketų smūgį Ukrainos Juodosios jūros uostamiestyje Odesoje žuvo du žmonės, pranešė vietos pareigūnai.

Scanpix nuotr.

Apie tai paskelbta, kai Ukraina ir Rusija nuolat vykdo naktines dronų atakas viena kitos teritorijoje.

Ukrainos karinės oro pajėgos sekmadienį pranešė, kad numušė 10 iš 14 dronų ir vieną iš trijų raketų, kurias Rusija paleido per naktį, o likusios pataikė į Odesos priemiesčius.

Odesos gubernatorius Olehas Kiperis nurodė, kad šeštadienio naktį žuvo sutuoktinių pora ir kad per išpuolį buvo sužeistas dar vienas žmogus.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį į sekmadienį virš vakarinių ir pietvakarinių sričių numušė 29 ukrainiečių dronus, tačiau krintančios nuolaužos žalos nepadarė. Ji taip pat sakė, kad dar vienas Ukrainos dronas buvo numuštas sekmadienio rytą virš vakarinės Riazanės srities.

Nors Ukraina ir Rusija nuolat vykdo naktines dronų atakas viena kitos teritorijoje, Ukrainos pareigūnai paprastai nepatvirtina ir nepaneigia išpuolių Rusijos teritorijoje.

Naujausios atakos surengtos po to, kai šeštadienį Ukraina vėl paragino Vakarų šalis leisti naudoti jų suteiktas ilgojo nuotolio raketas smogti taikiniams Rusijos gilumoje, Ukrainos pajėgoms stengiantis sulaikyti rusų puolimą Rytų Ukrainoje.

Iki šiol JAV leido Kyjivui naudoti amerikiečių suteiktus ginklus tik ribotoje teritorijoje Rusijos pasienyje su Ukraina.

Kyjivo pareigūnai teigia, kad šie ginklai yra gyvybiškai svarbūs siekiant susilpninti Rusijos galimybes smogti Ukrainai ir priversti ją perkelti savo smogiamąsias pajėgas toliau nuo sienos.

Apšaudymas Pokrovske

Per Rusijos apšaudymą  Pokrovske sekmadienį žuvo žmogus, pranešė vietos pareigūnai.

Nuo rugpjūčio iš miesto pabėgo daugiau kaip 20 tūkst. gyventojų, o dėl Rusijos smūgių per pastarąsias dvi savaites daugeliui likusių gyventojų buvo nutrauktas vandens ir elektros tiekimas.

„Apie 11 val. vietos (ir Lietuvos) laiku priešas apšaudė vakarinę miesto dalį (...) Deja, vienas žmogus žuvo“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė Pokrovsko karinė administracija.

Anksčiau tą pačią dieną Maskva artilerijos sviediniais taip pat apšaudė pastatą prie miesto degalinės, tačiau nepateikė išsamios informacijos apie padarytą žalą.

Vietos administracijos teigimu, Rusijos pajėgos jau ne vieną mėnesį žengia link šio svarbaus logistikos centro ir yra per 10 km nuo miesto.

Šis miestas yra ties svarbiu keliu, kuriuo aprūpinami Ukrainos kariai ir miestai visame rytiniame fronte, ir jau seniai yra Rusijos kariuomenės taikinys.

Šios savaitės pradžioje Rusijos smūgiai apgadino du miesto viadukus, įskaitant tą, kuri jungė Pokrovską su kaimyniniu Myrnohradu, pranešė vietos žiniasklaida.

Numušė vieną Rusijos raketą ir dešimt dronų

Ukrainos oro gynyba per naktį iš šeštadienio į sekmadienį numušė Rusijos raketą „Kh-59“ ir 10 dronų kamikadzių „Shahed“.

Apie tai socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė Ukrainos karinės pajėgos, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“.

Karinių oro pajėgų radijo inžinieriai aptiko ir sekė iš viso 17 taikinių ore.

Rusai atakavo Odesos sritį dviem balistinėmis raketomis „Iskander-M“, paleistomis iš laikinai okupuoto Krymo pusiasalio, ir viena valdoma raketa „Kh-59“, kuri buvo pakeista iš laikinai okupuotos Zaporižios srities dalies. Rusija taip pat panaudojo 14 dronų „Shahed“, kuriuos paleido iš Kursko srities ir laikinai okupuoto Krymo.

Ginantis nuo šios atakos dalyvavo Ukrainos karinės oro pajėgos, priešlėktuvinės raketinės gynybos vienetai, mobilios šaulių grupės ir elektroninės kovos daliniai.

Ukrainiečiai numušė vieną raketą „Kh-59“ ir 10 dronų Dniepropetrovsko, Sumų, Poltavos ir Mykolajivo srityse.

„Ukrinform“ žiniomis, šeštadienio rytą Rusija Juodojoje jūroje turėjo šešiolika karo laivų, septyni iš jų gali gabenti iki 48-ių sparnuotųjų raketų „Kalibr“.

Daugiau naujienų