Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija ir Ukraina apsikeitė 206 karo belaisviais

2024-09-14 18:00 diena.lt inf.

Rusija šeštadienį pranešė, kad pagal apsikeitimo belaisviais sandorį, kuriam tarpininkavo Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), 103 nelaisvėje laikomus ukrainiečių karius iškeitė į tiek pat rusų karo belaisvių.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, šeštadienį išlaisvinti Rusijos kariai į nelaisvę buvo paimti per rugpjūčio 6 dieną prasidėjusį Ukrainos pajėgų įsiveržimą į Kursko regioną.

Ukrainos pusė apsikeitimo kol kas nepatvirtino.

„Iš Kyjivo režimo kontroliuojamos teritorijos buvo grąžinti 103 Kursko srityje į nelaisvę paimti Rusijos kariai“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Mainais buvo perduoti 103 Ukrainos kariuomenės karo belaisviai“, – priduriama pareiškime.

„Šiuo metu visi Rusijos kariškiai yra Baltarusijos Respublikos teritorijoje, kur jiems teikiama būtina psichologinė ir medicininė pagalba bei galimybė susisiekti su artimaisiais“, – teigė ministerija.

Nepaisant tebesitęsiančių karo veiksmų, per dvejus su puse metų trunkantį konfliktą Rusijai ir Ukrainai pavyko apsikeisti šimtais kalinių, dažnai sudarant sandorius, kuriems tarpininkavo JAE, Saudo Arabija ar Turkija.

Pastarasis pranešimas paskelbtas praėjus vos trims savaitėms po to, kai Rusija ir Ukraina apsikeitė po 115 karo belaisvių pagal sandorį, kuriam taip pat tarpininkavo JAE.

Rusija teigia atkovojusi dar vieną kaimą Rytų Ukrainoje

Rusija šeštadienį pranešė užėmusi dar vieną kaimą Ukrainos rytuose, kur pasiekė nemažai laimėjimų.

„Aktyvių ir ryžtingų pietinių dalinių veiksmų dėka buvo išlaisvinta Pirmosios Želanios (ukrainietiškai – Želanės Peršos) vietovė“, – teigė Gynybos ministerija.

Kaimas yra Pokrovsko rajone, kuris yra svarbus Ukrainos kariuomenės logistikos centras.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos pajėgos sparčiai žengia į priekį rytiniame Donecko regione, darydamos spaudimą Ukrainos kariuomenei, kuriai trūksta karių ir ginklų.

Kremlius nuolat praneša apie jo kariuomenės užimtus kaimus Rytų Ukrainoje.

Antradienį Maskva pranešė regione užėmusi Krasnohorivkos miestą.

Rugpjūčio 6 dieną Ukrainos kariuomenė įsiveržė į Rusijos Kursko regioną, kur užėmė dešimtis gyvenviečių.

Kyjivas tikisi priversti Maskvą perskirstyti karius iš Donecko į Kurską ir apsunkinti rusų judėjimą ties fronto linija. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad Kyjivas sulėtino Rusijos pažangą.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Donbaso, kurį sudaro Doneckas ir Luhanskas, užėmimas yra jo svarbiausias prioritetas.

Daugiau naujienų