Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos kariai Ukrainoje jau pražudė 97 vaikus: skaičius kasdien vis auga

2022-03-15 09:18

Kovo 15-osios ryto duomenimis, Rusijos kariai Ukrainoje jau pražudė 97 vaikus ir sužeidė dar daugiau kaip 100.

Scanpix nuotr.

Tokius skaičiavimus pateikia Ukrainos generalinė prokuratūra, kuria remiasi portalas „Ukrinform“. Pasak prokuratūros, vaikai labiausiai paveikti Kyjivo, Charkivo, Donecko, Černihivo, Sumų, Chersono, Mykolajivo ir Žytomyro regionuose. Kasdien žūsta po mažiausiai penkis vaikus.

Prokuratūra taip pat nurodo, kad per bombardavimus ir apšaudymus jau apgadinta daugiau kaip 400 švietimo įstaigų, iš jų 59 – visiškai sunaikintos. Be to, apšaudyta 11 sveikatos priežiūros įstaigų ir trys reabilitacijos centrai, kuriuose, be kita ko, buvo gydomi negalią turintys vaikai.

Šie duomenys nėra galutiniai.

Kas minutę vienas vaikas tampa pabėgėliu

Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną iš Ukrainos jau pabėgo 1,4 mln. vaikų, o tai reiškia, kad kas minutę vienas vaikas tampa pabėgėliu, antradienį teigė Jungtinės Tautos (JT).

„Ukrainoje per pastarąsias 20 dienų kasdien pabėgėliais tapo vidutiniškai po 70 tūkst. vaikų... o tai iš esmės reiškia, kad nuo konflikto pradžios kas minutę vienas vaikas tapo pabėgėliu“, – reporteriams Ženevoje sakė JT Vaikų fondo (UNICEF) atstovas spaudai Jamesas Elderis.

Daugiau naujienų