Pereiti į pagrindinį turinį

19-metis džihadistas ruošė sprogimą T. Swift gerbėjų minioje, toliau ketino žudyti peiliu

2024-08-08 14:26
BNS, Rasa Strimaitytė/ELTA

Austrijoje sulaikytas 19-metis džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) šalininkas, planavęs išpuolį per amerikiečių popmuzikos superžvaigždės Taylor Swift koncertą Vienoje, ketvirtadienį pranešė žvalgybos agentūra.

„Jis sakė, kad ketina įvykdyti išpuolį naudodamas sprogmenis ir peilius“, – spaudos konferencijoje sakė vidaus žvalgybos agentūros (DSN) vadovas Omaras Haijawi-Pirchneris. – Jo tikslas buvo nužudyti save ir daugybę žmonių per koncertą šiandien arba rytoj“.

Trečiadienį organizatoriai paskelbė, kad dėl teroro išpuolių grėsmės atšaukė visus tris T. Swift koncertus Austrijos sostinėje.

Informacija apie spėjamą grėsmę per amerikiečių atlikėjos koncertus buvo gauta iš JAV žvalgybų ir perduota Austrijos institucijoms bei Europolui, ketvirtadienį paskelbė „ABC News“, remdamasi keliais teisėsaugos ir žvalgybos šaltiniais. Tačiau nors įtariamieji ir buvo įkvėpti ekstremistinės organizacijos „Islamo valstybė“ (IS), tyrėjai esą nemano, kad spėjamiems išpuolio planams vadovavo IS aktyvistai.

JAV žvalgyba nustatė mažiausiai vieną įtariamąjį, kuris liepos pradžioje tinkle „Telegram“ prisiekė ištikimybę IS, ABC citavo šaltinius. Tyrėjai esą nebuvo įsitikinę, kad spėjamas teroro planas būtų suveikęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų