Pereiti į pagrindinį turinį

Švedijoje apšaudyta Izraelio ambasada

2024-10-02 13:02 diena.lt inf.

Švedijos policija trečiadienį pranešė, kad prie Izraelio ambasados Stokholme diena anksčiau buvo šaudoma, bet pridūrė, kad niekas nenukentėjo ir kad pradėtas tyrimas.

Scanpix nuotr.

Policija teigė, kad antradienį prieš pat 18.00 val. gavo pranešimą, kad gatvėje netoli ambasados Stokholmo centre pasigirdo „trenksmas“.

„Mes aptikome radinių, kurie rodo, kad prie Izraelio ambasados buvo šaudoma, tačiau nenorime atskleisti, kokie tiksliai radiniai buvo rasti, nes vyksta tyrimas“, – AFP sakė Stokholmo policijos atstovė spaudai Rebecca Landberg.

Švedijos policija savo pranešime nurodė, kad nustatyta, jog šūviai pataikė į ambasados pastatą.

Kiek anksčiau Danijos policija paskelbė, kad praėjusią naktį „visai šalia“ Izraelio ambasados nugriaudėjo du sprogimai, tačiau taip pat niekas nenukentėjo.

Apšaudymas įvyko augant įtampai Artimuosiuose Rytuose: Iranas paleido raketų ugnį į Izraelio teritoriją, o Izraelis pažadėjo priversti Iraną „sumokėti“ už ataką.

2023 metų spalį prasidėjus karui tarp Izraelio ir „Hamas“, pranešta apie kelis incidentus, akivaizdžiai nukreiptus prieš Izraelio interesus Švedijoje.

Vasario mėnesį policija Izraelio ambasados teritorijoje rado granatą, kuri, ambasadoriaus teigimu, buvo bandymas įvykdyti išpuolį.

Gegužės viduryje buvo šaudoma prie Izraelio ambasados, dėl to šalis ėmėsi griežtesnių priemonių Izraelio interesams ir žydų bendruomenės institucijoms apsaugoti.

Gegužės pabaigoje Švedijos žvalgybos agentūra „Sapo“ pareiškė, kad Iranas verbuoja šalies nusikalstamų grupuočių narius, kad šie vykdytų „smurto veiksmus“ prieš Izraelio ir kitų šalių interesus Švedijoje, o Iranas šį kaltinimą neigė.

Be to, pranešama, kad prasidėjus karui Gazoje padaugėjo antisemitinių neapykantos nusikaltimų.

Birželio pradžioje policija pranešė, kad prie Izraelio karinių technologijų įmonės „Elbit Systems“, žinomos dėl savo bepiločių orlaivių sistemų, biuro antrame pagal dydį Švedijos mieste Geteborge rado „įtartiną sprogstamąjį objektą“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų