Pereiti į pagrindinį turinį

Mokykloje tris kolegas nušovusio pedagogo portretas: buvo nepatenkintas darboviete?

2024-08-22 16:02

Tragedija Bosnijoje ir Hercegovinoje: mokytojas nušovė tris kolegas. Tarp aukų – mokyklos direktorius, anglų kalbos mokytojas ir sekretorė. Mokyklos Bosnijoje uždarytos vasaros atostogoms, tačiau šioje buvo žmonių, nes vyko pakartotiniai egzaminai. Policija šaulio motyvo kol kas neatskleidžia, tačiau mokyklos darbuotojai atskleidė, kad vyras buvo nepatenkintas ir darboviete, ir gauta drausmine nuobauda.

Scanpix nuotr.

Vienas iš mokytojų nušovė tris žmones ir buvo sužeistas policijos. Teigiama, kad jis įėjo į patalpą, kurioje vyko mokytojų susirinkimas, ir paleido šūvius.

„Tai įvykis, kuris nutinka retai, o šioje bendruomenėje nieko panašaus nėra nutikę. Mano žinia gyventojams yra ta, kad tai pavienis atvejis. Šį rytą mes visi išsigandome, kai išgirdome žinią, kad įvyko susišaudymas, ir net mūsų vaikai taip pat buvo įtraukti, nes mokykloje prasidėjo pakartotiniai egzaminai. Kolega iš darbo šaudė į kitus savo kolegas ir tai virto keliomis žmogžudystėmis. Mums sunku su tuo susitaikyti. Laukiame, kol policija baigs tyrimą. Kol kas trijų gerbiamų gyventojų, kiek žinome, nebėra su mumis. Mums tai yra kažkas nesuvokiamo“, – kalbėjo vietos meras Faris Hasanbegovičius.

Koks buvo šaulio motyvas, teisėsauga kol kas nedetalizuoja.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Vis dėlto mokyklos bendruomenė kalba, kad vyras buvo nepatenkintas darboviete, dažnai mokykloje nebūdavo, todėl vadovybė surašė jam drausminę nuobaudą.

Šaulio brolis taip pat sako esąs šokiruotas. Balkanų regione po Jugoslavijos subyrėjimo likę daug ginklų.

Jungtinių Tautų duomenimis, 3,5 mln. gyventojų Bosnijoje priskaičiuojama apie 750 tūkst. neteisėtai laikomų ginklų.

Praėjusį mėnesį ramiame centriniame Kroatijos miestelyje veteranas senelių globos namuose nušovė šešis žmones ir dar šešis sužeidė.

Praėjusių metų gegužę Serbijoje paauglys tėvo ginklu mokykloje nušovė devynis vaikus ir mokyklos sargybinį, o po dienos 20-metis šaulys, siautėdamas netoli sostinės Belgrado, nužudė devynis žmones ir dvylika sužeidė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų