Pereiti į pagrindinį turinį

Traukinyje Čikagoje nušauti mažiausiai keturi žmonės

2024-09-03 13:21 diena.lt inf.

Traukinyje Čikagoje pirmadienį nušauti mažiausiai keturi žmonės, pranešė policija ir pridūrė, kad įtariamasis netrukus buvo sulaikytas.

Scanpix nuotr.

Policija pranešė, kad ankstų pirmadienio rytą reaguodama į iškvietimą atvyko į „Forest Park“ geležinkelio stotį, kur rado keturias aukas.

„Trys buvo pripažinti žuvusiais įvykio vietoje, ketvirtas žmogus buvo nugabentas į Lojolos universiteto medicinos centrą Meivude, kur vėliau konstatuota jo mirtis “, – sakoma policijos pranešime.

Smurtiniai incidentai, per kuriuos panaudojami šaunamieji ginklai, Jungtinėse Valstijose, kur yra daugiau šaunamųjų ginklų nei žmonių, yra dažni. Mėginimai suvaržyti teises į ginklus visada sulaukia griežto politinio pasipriešinimo.

Čikagos policija paskelbė įtariamo užpuoliko aprašymą, remdamasi stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga.

Įtariamasis vėliau buvo sulaikytas, paimtas šaunamasis ginklas, nurodoma pranešime.

„Atrodo, kad tai pavienis incidentas, nebekeliantis tiesioginės grėsmės bendruomenei“, – sakoma pareiškime.

Čikagos tranzito tarnybos duomenimis, Čikagoje veikia vienas didžiausių viešojo transporto tinklų Jungtinėse Valstijose. Traukiniais mieste kasdien naudojasi daugiau nei 317 tūkst. žmonių.

„Tai siaubinga situacija. Neabejotinai tokia, kokioje niekas nenorėtų atsidurti. Tai yra šventinis pirmadienio rytas“, – žurnalistams sakė policijos pareigūnas Christopheris Chinas, turėdamas omenyje Jungtinėse Valstijose minimą Darbo dienos šventę.

Ginkluoto smurto archyvo duomenimis, šiais metais Jungtinėse Valstijose šiais metais įvyko mažiausiai 378 masinės šaudynės, kai sužeidžiami arba nužudomi keturi ar daugiau žmonių.

Archyvo duomenimis, nuo šaunamųjų ginklų šiemet jau žuvo beveik 11,5 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų